Foto: Arhīva foto
Jaunpiebalgas vidusskolā ir sena un laba tradīcija – 9. un 12.klašu absolventi dāvina savai skolai kādu paliekošu un vajadzīgu dāvanu. Gadu gaitā tās bijušas visai dažādas – dāvinātas noderīgas lietas skolas darbā - printeri, televizori, gan skolas parkā - iekārtotas jaunas puķu dobes, stādīti kociņi un košumkrūmi, ierīkotas vēja stabules, veidots mākslas laukums, kurā redzami dažādi objekti - akmeņu krāvums, Māras krusts, gliemezis, putns), veidoti absolventu tiltiņi, aka.

Šogad 9. klases skolēni dāvināja aptumšošanas žalūzijas informācijas tehnoloģiju klasei, bet 12.klases absolventi, savas audzinātājas Vēsmas Johansones rosināti, uzlaboja un labiekārtoja vidusskolas autobusu pieturvietu un tās apkārtni: tika apstrādātas būves sienas un veidoti zīmējumi uz tām, atjaunots uzraksts un soli, iestikloti logi, uzlikts bruģis, iestādītas tūjas, atvesti lieli akmeņi, līdzās uzsliets jauns zedeņu žogs.

Iesākumā bija skice, ko veidoja māksliniece Sandra Strēle, stāsta klases audzinātāja. Vēlāk jau konkrētās sarunās ar vecākiem noskaidrojās, ar kādām izmaksām būs jārēķinās. Strādāja visi – gan speciālisti, gan paši absolventi. Mēneša laikā viss iecerētais darbs tika pabeigts. Vēsma Johansone saka paldies par atbalstu Jaunpiebalgas novada domei, vietējiem uzņēmējiem, vecākiem, arī citiem privātajiem ziedotājiem, visiem, kuri vai nu ar savu ziedojumu, vai darbu palīdzēja labiekārtot vidusskolas pieturvietu.

Vidusskolas direktore Ulla Logina 12.klases izlaidumā ar gandarījumu atzina, ka ar atjaunoto pieturvietu Jaunpiebalga ieguvusi jaunu vizītkarti.

Jaunās pieturvietas atklāšanā piedalījās daudzi no tiem, kuri atbalstīja un iesaistījās darbu veikšanā, ar savām dziesmām klātesošos priecēja skolas absolventi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!