Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) vadības komiteja saskaņojusi Satiksmes ministrijas (SM) izstrādāto programmu, kas paredz izveidot kvalitatīvu interneta pieslēgumus Latvijas vietās, kur tas vēl nav pieejams, ieguldot šajā infrastruktūras projektā 4,03 miljonus latu no Eiropas Savienības un valsts budžeta līdzekļiem, bet vēl aptuveni 7,4 miljonus latu piesaistot no privātā kapitāla.
No kopējā attiecināmā nacionālās programmas finansējuma (4 029 539,33 lati) 75% veidos ERAF (3 022 154,50 lati), bet 25% (1 007 384,83 lati) ir Latvijas valsts budžeta līdzfinansējums, informēja Finanšu ministrijas Eiropas Savienības fondu departamenta pārstāve Lita Kokale.

ERAF un valsts budžeta līdzekļi 4,03 miljonu latu apmērā veido publisko finansējumu, ar kuru 35% apmērā paredzēts līdzfinansēt komersantu ieguldījumus platjoslu interneta tīklu izveidē, ar nosacījumu, ka komersantam noteikto mērķu īstenošanai jāiegulda privātais kapitāls vismaz 65% apmērā, kas ir aptuveni vēl 7,4 miljoni latu.

ERAF vadības komiteja vienojās veikt grozījumus arī Vides, Ekonomikas, Satiksmes, Veselības, Izglītības un zinātnes ministriju un Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta nacionālajās programmās, to projektiem cenu sadārdzinājuma dēļ paredzot papildu finansējumu, kas rasts valūtas kursa svārstību rezultātā.

ERAF vadības komitejā piedalās nozaru ministriju, Valsts kases, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Valsts reģionālās attīstības aģentūras, kā arī piecu plānošanas reģionu un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!