Foto: LETA
Gadījums ap Latvijas Nacionālo operu ir labs signāls pārējiem - [kultūras nozarē] būs stingrība, kārtība, mērķtiecība un savādāk nekas nenotiks, šodien nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) rīkotajā konferencē sacīja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

Uzrunājot apvienības biedrus par paveikto kultūras ministres amatā, Jaunzeme-Grende norādīja, ja būtu tāda iespēja, viņa labprāt otru reizi iesaistītos "operas epopejā".

Viņa norādīja, ka ieguvums no operas sakārtošanas ir milzīgs, turklāt starp darbiniekiem ir notikušas nozīmīgas izmaiņas savstarpējās attiecībās.

Ministre arī piebilda, ka ir sagatavots jaunais operas plāns, kāds līdz šim nav bijis, kā arī nākamnedēļ tiks pabeigts operas funkciju un finanšu audits. "To visu liksim galdā un sakārtosim operu," uzsvēra Jaunzeme-Grende.

Kā ziņots, Latvijas Nacionālajā operā (LNO) tiek veikts finanšu un funkcionālais audits, lai analizētu gan naudas izlietojuma pamatotību, gan darba plānošanu teātrī.

Kā ziņots, 2011.gada decembrī noslēdzās konkurss uz LNO direktora amatu. Konkursa komisija vienbalsīgi atzina vienīgo pretendentu - Andreju Žagaru - par piemērotu kandidātu LNO vadītāja amatam. Kultūras ministre sākotnēji atteicās, bet tad piekrita parakstīt rīkojumu par LNO direktora iecelšanu uz gadu ar zināmiem nosacījumiem, jo viņas rīcībā esot ziņas par būtiskiem trūkumiem LNO finansiālajā darbībā.

Žagars šā gada 10.janvārī parakstīja Kultūras ministrijas piedāvāto terminēto LNO direktora darba līgumu un tam pievienoto vienošanos.

Žagars LNO ir vadījis kopš 1996.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!