Jautājums par geju un lesbiešu gājiena atļaušanu tiks skatīts arī domes Sapulču, gājienu un piketu komisijā, informēja Rīgas pilsētas izpilddirektora Ērika Škapara (JL) preses sekretārs Uģis Vidauskis.
"Pagaidām pilsētas izpilddirektors nevēlas komentēt savu nostāju. Lemšana par gājiena atļaušanu notiks likumā noteiktajā kārtībā. Situācija tiks izvērtēta no drošības viedokļa un citiem aspektiem," sacīja Vidauskis, "turklāt mēs vēl nemaz nezinām, kur un kā vēlas šo pasākumu rīkot."

Tikmēr Latvijas Pirmās partijas (LPP) frakcija aicina Rīgas domes priekšsēdētāju Aivaru Aksenoku (JL) un Rīgas pilsētas izpilddirektoru nesaskaņot kārtējās geju un lesbiešu parādes rīkošanu Rīgas centrā.

Pēc LPP domām, geju un lesbiešu parādes rīkošana Rīgas centrā var sašķelt sabiedrību. LPP pārstāvis vicemērs Almers Ludviks uzsver, ka nevēršas pret šiem cilvēkiem personiski un nosoda agresijas izpausmes pret jebkuru cilvēku, tāpēc ir gatavs atkal aicināt visus kristiešu nevis protestēt, bet pulcēties kopīgā aizlūgumā par kristīgas ģimenes vērtību sargāšanu. Viņam arī neesot saprotama geju un lesbiešu prasība, lai viņi netiktu vērtēti kā atšķirīgi, tajā pašā laikā viņi paši gribot uzsvērt savu citādību.

Pagājušajā gadā, pēc vicemēra domām, "vienīgais geju un lesbiešu gājiena rezultāts bija sašķelta sabiedrība". Lielākais paradokss bija tas, ka, pieprasot iecietību un toleranci pret sevi, geju un lesbiešu atbalstītāji demonstrēja klaju neiecietību pret citu viedokli.

Kā jau ziņots, pērnā gada 28.jūlijā LPP neatbalstīja kreisās koalīcijas priekšlikumu izteikt neuzticību Rīgas izpilddirektoram Ērikam Škaparam (JL) par seksuālo minoritāšu gājiena atļaušanu, bet savu pašvaldības deputāta mandātu nolika LPP priekšsēdētājs Juris Lujāns, uzņemoties atbildību par to, ka pašvaldība ir atļāvusi seksuālo minoritāšu gājienu.

Šovasar no 21.jūlija līdz 22.jūlijam jau otro reizi Latvijas vēsturē Rīgā plānots geju, lesbiešu, biseksuāļu un transpersonu pasākums "Latvijas - Rīgas praids 2006", kurā piedalīsies ne tikai Latvijas, bet arī kaimiņvalstu - Zviedrijas, Krievijas, Lietuvas, Somijas un Igaunijas pārstāvji. Iespējams, ka pasākumā piedalīsies arī uzaicinātie Eiropas Parlamenta pārstāvji.

Domes sapulču, gājienu un piketu komisija tika izveidota ar Rīgas domes priekšsēdētāja Aivara Aksenoka (JL) rīkojumu pagājušā gada 30.augustā.

Atbilde pieteikuma iesniedzējiem būs jāsniedz ne agrāk kā desmit dienas un ne vēlāk kā 48 stundas pirms pasākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!