Foto: Publicitātes foto
Pateicoties "Latvijas Mobilais Telefons" (LMT) projekta "LMT Latvijai" piešķirtajam finansējumam, Jēkabpils sociālā dienesta Ģimenes atbalsta centra iekšpagalmā uzstādīta jauna dārza lapene.

Lapene ir stacionāra būve ar jumtu un daļēji slēgtām sienām. Pie lapenes uzstādīti arī masīvi koka soli.

"Esam gandarīti par iespēju piedalīties Jēkabpils iedzīvotāju ikdienas uzlabošanā un palīdzēt realizēt svarīgas un nozīmīgas ieceres, kas padara sakoptāku vidi un dažādo sabiedriskās dzīves aktivitātes," atzina LMT klientu centra "Daugavpils" vadītāja Edīte Faibuševiča.

Lapenē tiek organizētas dažādas attīstošas un radošas nodarbības centra apmeklētājiem un vasaras nometnes dalībniekiem. Lielākie ieguvēji no realizētā projekta ir gan Ģimenes atbalsta centra apmeklētāji, gan arī ģimenes ar bērniem, kuras mitinās sociālajā mājā.

"Esam ļoti priecīgi par jauno objektu pagalmā, tas ir krietns solis uz priekšu pagalma sakopšanas un labiekārtošanas jomā. Uzturēties lapenē ir ļoti patīkami, te var paslēpties no karstās saules, sajust spirdzinošo vēju no Daugavas puses un rast patvērumu lietus gadījumā," atzina projekta realizētāja Laila Malceniece.

Lapenes uzstādīšana ir viens no četriem "LMT Latvijai" 2013.gada uzvarējušajiem projektiem, kas šogad realizēti Jēkabpilī. Kopumā LMT dažādu projektu realizācijai Jēkabpilij piešķīrusi aptuveni 10 000 eiro.

Kopumā Jēkabpilī projekta "LMT Latvijai" ietvaros tika atbalstītas 4 iedzīvotāju iniciatīvas:

1. Multifunkcionālu dizaina soliņa uzstādīšana Jēkabpilī, Radžu ūdenskrātuves pludmalē. Projekta ietvaros plānots uzstādīt īpaša dizaina multifunkcionālu soliņu/sauļošanās zvilni ar atkritumu urnu un velonovietni. Dizaina soliņš būs impulss pludmales paplašināšanai un labiekārtošanai.

2. Strītbola laukums pie Jēkabpils Valsts ģimnāzijas Jēkabpils pilsētas jauniešiem. Projekta ietvaros plānots izveidot strītbola laukumu ar diviem statīviem un 2 groziem un jaunu laukuma pamatni (drenētu un asfaltētu).

3. Veikborda/ūdensslēpošanas parka izveide (konstrukciju uzstādīšana). Projekta ietvaros plānots uzstādīt lineāru trošu sistēmu, kas ļauj nodarboties ar dažādiem ūdenssporta veidiem.

4. Zaļā klase mazajiem un lielajiem. Jēkabpils sociālā dienesta Ģimenes atbalsta centra teritorijā uzstādīta jauna lapene, tādejādi uzlabojot centra bērnu iespējas uzturēties svaigā gaisā nodarbību un brīvajā laikā.

Par "LMT Latvijai"

Jau trešo gadu "Latvijas Mobilais Telefons" sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām pilsētu iedzīvotājiem un iedzīvotāju grupām, kuri vēlas ar idejām un projektiem piedalīties savas pilsētas attīstībā, piedāvā iespēju piedalīties projektā "LMT Latvijai". Šogad "LMT Latvijai" piedalās astoņas pilsētas - Talsi, Tukums, Preiļi, Saldus, Bauska, Līvāni, Ogre un Valka. Mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas pilsētās un atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas pilsētu sabiedriskās dzīves izaugsmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!