Iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons aicina Latvijas policistu biedrību (LPB) neiesaistīties priekšvēlēšanu aktivitātēs un aktīvi piedalīties ministrijas darbā pie rīcības plāna krīzes novēršanai Valsts Policijā.
Ministrs atklātajā vēstulē LPB aicina “pārtraukt spēlēties un vērtēt ministrijas un policijas vadības darbu pēc būtības, kā arī sniegt konkrētus priekšlikumus, kā uzlabot policijas darbinieku stāvokli”.

Ministrijas vadība cerēja, ka “LPB spēs konsolidēt policijas darbiniekus visā valstī, sniedzot atbalstu sasāpējušo problēmu risināšanā pēc būtības nevis pēc principa - mums šis priekšnieks patīk – nepatīk Diemžēl līdz šim brīdim LPB nav paudusi skaidri formulētu viedokli nevienā no šiem jautājumiem. LPB viedokli var tikai nojaust, balstoties uz atsevišķu biedrības pārstāvju pretrunīgiem izteikumiem plašsaziņas līdzekļos. LPB nevar teikt, ka kāds no tās konkrētiem priekšlikumiem kā konkrēti uzlabot situāciju, būtu noraidīts, jo tie vienkārši nav iesniegti ne Valsts policijas (VP), ne ministrijas vadībai”.

Politiskā spēkā piesaistīšanās LPB aktivitātēs ministram rada aizdomas, ka “ policijas darbinieku interešu pārstāvēšanai veidotā organizācija taisās kļūt par vienas politiskās partijas marioneti”.

“Iespējams, LPB līderu pieredzes trūkums nav ļāvis apzināties, ka mēģinājumi risināt problēmas augstākajā politiskajā līmenī ne vienmēr ir rezultatīvi, ja nav izmantotas visas iespējas tos risināt iestādes līmenī, pārrunājot problēmas ar VP vai teritoriālo VP iestāžu vadību,” norāda Jēkabsons.

Tāpēc Jēkabsons aicina LBP aktīvi piedalīties pašlaik ministrija uzsāktajā darbā, kura mērķis ir izvērtēt darba samaksas fonda izlietojuma lietderību un taisnīgumu, kā arī izstrādāt rīcības plānu krīzes novēršanai Valsts policijā. Jēkabsons aicina LPB sniegt maksimāli plašu informāciju par algu fonda izlietojumu policijas struktūrvienībās, iespējamiem pārkāpumiem tā izlietošanā, kā arī priekšlikumus, kā optimizēt samaksu atbilstoši paveiktajam darba apjomam, padarot to taisnīgu.

“Tāpat aicinu Jūs izteikt savus priekšlikumus par pārkārtojumiem, kas būtu nepieciešami VP administratīvajā struktūrā un finanšu izlietojumā, kā arī par publiski pieejamajiem tiesību aktiem, kas skar policijas darbu,” teikts ministra vēstulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!