Iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons uzdevis pārtraukt prēmiju izmaksāšanu Valsts policijas struktūrvienību priekšniekiem un priekšnieku vietniekiem. Policijas vadībai prēmiju izmaksāšana pārtraukta līdz iekšējās darba samaksas un piemaksu sistēmas pieņemšanai, portālu “Delfi” informēja ministra padomnieks Krists Leiškalns.
Valsts policijai līdz 1.oktobrim ministrijai jāiesniedz iekšējā normatīvā akta projekts par iekšējās kontroles sistēmu policijas darba samaksas jomā. Normatīvā akta projektā īpaša uzmanība būs jāpievērš piemaksām par virsstundu darbu un papildus darbu, speciālajām piemaksām, kā arī prēmiju apmēra noteikšanas un piešķiršanas kritērijiem un kārtībai.

Ministrs norāda, ka “prēmiju un citu speciālo piemaksu izmaksāšanas kārtība policijā nav skaidra ne ierindas policijas darbiniekiem, ne sabiedrībai. Joprojām nav atbildes uz jautājumu vai visas vadībai izmaksātās prēmijas tiešām bija jāsaņem priekšniekiem, vai tomēr ierindas darbiniekiem? Policijas algu fonda izlietojumu 2005.gadā izvērtē ministrijas izmeklēšanas komisija, kurai ziņojums jāiesniedz līdz 5.septembrim.”

“Tomēr saspringtajos budžeta apstākļos un laikā, kad nav skaidrības par algu fonda līdzekļu izlietošanu, uzskatu, ka policijas priekšniekiem un vietniekiem, arī struktūrvienību vadības līmenī prēmijas nav jāsaņem, visus līdzekļus novirzot ierindas darbinieku atalgošanai, katru prēmijas piešķiršanu rūpīgi izvērtējot, lai tā būtu atbilstoša paveiktajam,” uzskata Jēkabsons.

Lai neļautu brīvos algu fonda līdzekļus, kas radušies līdz ar pieaugošo vakanču skaitu policijā, izmantot atsevišķu policijas darbinieku prēmēšanai, ministrija budžeta grozījumos 200 000 latu algu fonda līdzekļu novirzījusi atvaļinājuma pabalstu parāda izmaksāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!