Iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons (LPP) uzskata, ka pagaidām ir pāragri spriest par iespēju Latvijā izveidot piecas policijas prefektūras sacīja ministra preses sekretārs Krists Leiškalns.

Iepazīstinot ar projektu, policijas vadība Jēkabsonam nav spējusi sniegt finanšu un personāla plūsmas plānus, tāpat nav atbildēts, kā reforma mainīs pašreizējo situāciju.

Tāpat Jēkabsons vēlas no policijas vadības uzzināt, vai šādas izmaiņas liks iedzīvotājiem justies drošāk.

Iekšlietu ministrijas (IeM) un policijas vadības iecerētā struktūrvienību reformēšana paredz piecu prefektūru - Rīgas, Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales - izveidi, vakar Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" sacīja IeM valsts sekretārs Juris Rekšņa.

Izveidojot piecas prefektūras, tiks likvidētas pašreizējās 26 rajonu policijas pārvaldes. Rekšņa atzina, ka, iespējams, tiks samazināts arī rajonu policijas pārvalžu vadošais sastāvs.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, prefektūru centri varētu atrasties Rīgā, Liepājā, Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī.

Paredzēts, ka ar izstrādāto plānu policijas un ministrijas vadība 15.septembrī iepazīstinās Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti (TP), bet 20.septembrī tas tiks prezentēts valdībā.

Rekšņa atzina, ka šie plāni jāvērtē ļoti uzmanīgi, jo tie skar valsts iekšējo drošību. "Šeit jābūt principam - desmit reizes nomēri, vienu reizi nogriez, jo ar valsts drošību un iekšējo drošību nedrīkst jokot," sacīja IeM valsts sekretārs.

Kā ziņots, Kārtības policijas priekšnieks Aivars Grigulis plānoto policijas struktūrvienības reformu pamato ar nepieciešamību novērst krasu personāla samazināšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!