Starp partiju "Jaunais laiks" (JL) un Latvijas Pirmo partiju (LPP) "vairs nav negatīvu atmiņu", un tagad abām partijām ir jāveido politiskā augsne, lai izveidotu stabilu vairākuma labējo valdību, pirmdien pēc tikšanās ar JL pārstāvjiem paziņoja LPP priekšsēdētājs Ēriks Jēkabsons.
Vai JL un LPP veidos vairākuma valdību?

"Zobeni ir pārkalti lemešos, un ir jāirdina politiskā augsne, lai izveidotu stabilu vairākuma valdību," sacīja Jēkabsons. Abas partijas esot mācījušās, emocijas norimušas, un JL un LPP darīs visu, lai atkal kopā strādātu. Kā norādīja politiķis, galvenie strīdu iemesli bija pašu politiķu ambīcijas.

Pirmdienas tikšanās ir apliecinājums tam, ka abas partijas var veidot jaunu valdību, sacīja LPP līderis Ainārs Šlesers.

Pēc viņa domām, ir iespējams, ka nākamā valdība varētu tikt veidota uz Einara Repšes (JL) vadītās valdības koalīcijas pamata. Ja prezidente par nākamās valdības vadītāju nosauks JL, LPP varētu viņu atbalstīt, norādīja Šlesers.

"Izvēle vēl nav izdarīta," sacīja politiķis, atbildot uz jautājumu, kam partija dod priekšroku - Tautas partijas (TP) vai JL premjeram. Galvenais, pēc Šlesera teiktā, lai jaunā valdība būtu spējīga darboties visu atlikušo 8.Saeimas darbības laiku.

Savukārt JL līderis žurnālistiem norādīja, ka partija konstruktīvi izvērtēs jebkuru sadarbības partneri, kā arī prezidentes nominēto premjera kandidatūru. Repše uzsvēra, ka JL varētu arī darboties citas partijas vadītā valdībā.

TP nevar izvairīties no atbildības par šo budžetu, akcentēja Repše, pēc kura domām, TP aizraujas ar intrigu vērpšanu, nevis ar konstruktīvu valsts darbu.

Pēc Repšes domām, tai partijai, kurai prezidente uzticēs vadīt nākamo valdību, būtu no savas partijas jādeleģē arī finanšu un veselības ministrs, "lai ātri un konsekventi pieņemtu nepieciešamos uzlabojumus veselības aprūpē".

Līdzīgu uzskatu iepriekš paudis arī TP priekšsēdētājs Atis Slakteris.

Žurnālisti Repšem atgādināja par iepriekšējām nesaskaņām starp JL un LPP. JL esot gatavs veidot vēl labāku valdību nekā iepriekšējā Repšes vadītā valdība, izvērtējot tās pieļautās kļūdas, sacīja Repše.

Žurnālisti interesējās arī, vai Repše būtu gatavs sadarboties ar no partijas aizgājušo Māri Gulbi un citiem neatkarīgajiem deputātiem. "Ja mēs veidosim valdību, tad nodrošināsim balsis gan baltai, gan nebaltai dienai," sacīja Repše, uzsverot, ka būs jāpieņem daudz nepopulāru lēmumu un nav pieļaujams, ka kādu iekšēju nesaskaņu dēļ tos nevarētu īstenot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!