Foto: Shutterstock

Piektdienas rītā elektroapgādes traucējumi bija radušies aptuveni 2 100 klientiem Jelgavā, informēja uzņēmumā "Sadales tīkls". Pēc nepilnām divām stundām elektrības padevi izdevies atjaunot.

Pulksten 9.11 tika reģistrēts tehnoloģisks traucējums vidējā sprieguma 10kV (kilovoltu) elektrotīklā Jelgavā, izraisot elektroapgādes traucējumus aptuveni 2 100 klientu Jāņa Čakstes, Uzvaras, Zvejnieku ielas un Meiju ceļa apkaimē.

AS "Sadales tīkls" informēja, ka elektroapgādes traucējumi klientiem Jelgavā novērsti pulksten 10.47.

Elektroapgādes traucējumus klientiem izraisīja saimniecisko darbu laikā pārrakta vidējā sprieguma kabeļu līnija.

Kabeļu līniju bojājumi ir sekas nesaskaņotam darbam vai paviršai darba kultūrai – darbu laikā netiek ievērotas tehnoloģiskās un drošības prasības.

Pārsvarā šie bojājumi tiek izraisīti pilsētās un apdzīvotās vietās, ietekmējot elektroapgādi vairākiem tūkstošiem klientu. Tos izraisa ne vien privātpersonas, bet arī būvniecības uzņēmumi, inženierkomunikāciju turētāji un pašvaldību uzņēmumi, kuri neievēro drošības prasības un savu darbu veic bezatbildīgi.

Ikviena neuzmanīga un bezatbildīga rīcība elektrotīkla tuvumā var izraisīt letālu elektrotraumu tehnikas vadītājam vai citai personai, kura tuvojas notikuma vietai, kā arī apdzīvotās vietās un pilsētās radīt elektroapgādes traucējumus vairākiem tūkstošiem klientu.

Bet, lai pēc iespējas ātrāk novērstu apdraudējumu cilvēkiem, atjaunotu elektrotīklu un elektroapgādi klientiem, AS "Sadales tīkls" personālam jāpārtrauc plānotie elektrotīkla uzturēšanas un uzlabošanas darbi.

Bieži vien darbu veicēji no notikuma vietas aizbrauc, bojātās kabeļu līnijas aizrok, par notikušo nepaziņojot AS "Sadales tīkls", kas savukārt apgrūtina un paildzina bojājuma vietas meklēšanu. Tam ir nepieciešami papildu resursi, jāveic piespiedu elektroapgādes atslēgums klientiem, kas uzņēmumam rada zaudējumus.

AS "Sadales tīkls" aicina būt atbildīgiem un saskaņot plānotos darbus elektrotīkla tuvumā, bet darbu laikā ievērot visas drošības un tehnoloģiskās prasības.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!