Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 5.oktobrī, Jelgavā atklāts atjaunotais skeitparks, kuru projekta "LMT Jelgavai" ietvaros saviem spēkiem rekonstruējuši un uzlabojuši Jelgavas ekstrēmo sporta veidu cienītāji, izmantojot LMT finansējumu.

Skeitparkā uzceltas trīs jaunas konstrukcijas, izveidota speciāla braukšanas kaste ar slīpumiem, uzbūvēta piramīda ar divām slīpnēm un uz zemes uzstādīta īpaša ekstrēmo sporta veidu izmantošanai paredzēta caurule. Uzlabotas arī esošās konstrukcijas un vecās būves.

Jelgavas ekstrēmo sporta veidu cienītāji skeitparka uzlabošanai veltījuši vairākus mēnešus. Jaunieši saviem spēkiem meklēja visizdevīgākos risinājumus, konsultējās ar citiem šīs jomas pārstāvjiem, lai kopā radītu pēc iespējas labākās konstrukcijas un sniegtu iespēju Jelgavas jauniešiem drošā vidē nodarboties ar ekstrēmajiem sporta veidiem.

"Šis projekts ir nozīmīgs gan man, gan citiem Jelgavas ekstrēmā sporta pārstāvjiem, jo skeitparks 8 gadu laikā ne reizi nebija atjaunots. Vecās būves bija kļuvušas treniņiem bīstamas. Tā kā šī ir vienīgā vieta Jelgavā, kur jaunieši var nodarboties ar šo sporta veidu, desmitiem cilvēku riskēja ar savu veselību. Tagad viss ir salabots, uzstādītas jaunas konstrukcijas un var droši nodarboties ar ekstrēmajiem sporta veidiem. Projektus nekad neiesniedzu, bet sapratu, ja nerīkošos, Jelgavā izmirs sports, ko mīlu," atzina projekta iniciators Artūrs Lūriņš.

Projekta realizētāji ir pārliecināti, ka, turpinot šīs nozares attīstību, ieguvēji būs visi jelgavnieki, jo unikālu skeitparku izveidošana piesaista citus šī sporta veida cienītājus no citām Latvijas pilsētām un valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!