Vienlaikus ar Starptautisko ledus skultpūru festivālu šodien, 7.februārī, Jelgavā sākas akcija "Garšas tūre Jelgavā". Dodoties īpašajā pastaigu maršrutā, vienlaikus var iepazīt ievērojamākās pilsētas vietas un nobaudīt gardākos pilsētas ēdienus, portālu informēja Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā.

Pilsētas ēdienkartē - pamatēdiens "Hercoga bura", deserts "Šarlotes skūpsts" un atspirdzinošs dzēriens "Jelgavas bellini". Pieejams arī gardēža suvenīrs.

Tūre aprakstīta speciālā bukletā, kas ietver pilsētas pastaigas maršruta karti ar 12 apskates objektiem. Vietām, kur var nobaudīt Jelgavas īpašos ēdienus un dzērienu, kā arī atrodami akcijas noteikumi un vieta zīmodziņu krāšanai.

Sakrājot trīs zīmodziņus, dalībnieks iegūs īpašo Jelgavas gardēža suvenīru – Jelgavas uzņēmumā "Keramika LV" izgatavoto fondī trauciņu ar Jelgavas simboliku.

Jelgavas īpašos ēdienus un dzērienu var nobaudīt trīs Jelgavas ēdināšanas vietās. Ģimenes restorānā "Hercogs" (Krišjāņa Barona ielā 3), bistro "Silva" (Driksas ielā 9) un krodziņā "Istaba" (Jāņa Čakstes bulvārī 7).

"Hercoga bura" ir pamatēdiens, gatavots no īpaši marinētas un krāsnī ceptas cūkgaļas. To pasniedz ar karamelizētiem skābētiem kāpostiem, dažādiem ceptiem dārzeņiem un saknēm, brūkleņu biezeni un mārrutkiem. Deserts "Šarlotes skūpsts" ir olu-biezpiena krēma un divu veidu sulas želejas uzputeņu kārtojums, tā maigo garšu atsvaidzina augļu-ogu biezeņa mērce. Atspirdzinošā dzēriena „Jelgavas bellini" viena no galvenajām sastāvdaļām ir smiltsērkšķu sula.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!