Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pēc informācijas par sešu cilvēku saslimšanu apturējis Jelgavas lokomotīvju depo ēdnīcas darbu, pavēstīja PVD preses sekretāre Ilze Vilne. PVD Jelgavas pārvaldes darbinieki, pārbaudot ēdnīcu, konstatēja, ka tajā ir rupji pārkāptas higiēnas normas, kā arī nav iespējams izsekot produktu apritei.
Jelgavas ātrās medicīniskās palīdzības galvenā ārsta vietniece Ņina Kohova BNS informēja, ka brīvdienās pie mediķiem vērsušies vismaz desmit cilvēku, kam bijusi augsta temperatūra, vemšana un caureja.

Viņa pastāstīja, ka vairāki saslimušie nogādāti Dobeles slimnīcas infektoloģijas nodaļā, bet citi ārstējas mājās. PVD noņēmis paraugus no darba virsmām, kā arī ēdināšanas blokā atrodamajiem produktiem un nosūtījis laboratoriskiem izmeklējumiem.

Paraugi paņemti arī kafejnīcā un kulinārijā, kas pieder firmai, kura savu produkciju piegādājusi arī Jelgavas dzelzceļa depo ēdnīcai. Pirmie laboratoriskie rezultāti varētu būt zināmi otrdien. Pārtikas un veterinārā dienesta darbinieki turpina apsekot ēdnīcu sadarbībā ar Sabiedrības veselības aģentūru.

Pārtikas un veterinārā dienesta Jelgavas veterinārās pārvaldes vadītājs Arnolds Žilvinskis pastāstīja, ka, apsekojot ēdnīcu, konstatēts, ka ēdiena izejmateriālu ir piegādājusi SIA "Riata", kura arī gaļu piegādā Jelgavas gaļas kombinātam. Viņš arī norādīja, ka Sabiedrības veselības aģentūras speciālistu saņemtajā ziņojumā norādīts, ka saindēšanās notikusi, iespējams, ar gulašu.

Arī SIA "Riata" vadītāja Rima Grandovska sacīja, ka saslimušie cilvēki ēdnīcā ēduši gulašu. Viņa apšaubīja, ka saslimšanā vainojama gaļas kvalitāte, un pieļāva, ka, ticamāk, saslimšanu izraisījusi nepareiza ēdiena pagatavošanas tehnoloģija vai arī infekciju izplatījis kāds no ēdnīcas darbiniekiem. Lokomotīvju depo ēdnīca ir viena no populārākajām Jelgavā, jo strādā diennakti un tajā ir zemas cenas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!