Foto: Publicitātes foto
No pirmdienas, 21.jūlija, Latvijas iedzīvotāji, kuriem nepieciešams norēķināties Jelgavas sabiedriskajā transportā, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas var pieteikties Jelgavas pilsētas iedzīvotāja kartei.

Šo karti varēs izmantot ne vien jelgavnieki, bet ikviens iedzīvotājs, lai iegūtu atlaides Jelgavas sabiedriskajā transportā.

Jelgavas pilsētas iedzīvotāja karti var iegūt, vēršoties "SEB bankas" filiālē Jelgavā, Akadēmijas ielā 3, vai "SEB bankas" Rīdzenes filiālē Rīgā, Vaļņu ielā 11, un "Origo" filiālē Rīgā, Stacijas laukumā 4. Norēķini ar karti nodrošinās atlaidi braucieniem Jelgavas pilsētas autobusos.

"SEB bankas" Jelgavas filiāles vadītāja Vita Gaurača prognozē, ka daudzi varētu vēlēties iegūt Jelgavas pilsētas iedzīvotāja karti, tāpēc Jelgavas filiālē būs vērojamas lielākas rindas, nekā ierasts. Tādēļ banka aicina iedzīvotājus rēķināties ar papildu laiku bankas pakalpojumu saņemšanai. Lai pieteikšanās noritētu raitāk, no 21.jūlija banka palielinājusi darbinieku skaitu, kas Jelgavas filiālē strādās ar klientiem. Turklāt "www.seb.lv" mājaslapā publicēts e-kartes pieteikuma formas paraugs un pieteikuma anketas, kuras iedzīvotāji jau savlaicīgi var aizpildīt.

Elektroniskā karte funkcionē kā bezkontakta maksājumu karte, ar kuru iespējams norēķināties par braukšanu Jelgavas pilsētas autobusos. Šo karti nevar izmantot citiem norēķiniem. Kā jebkura maksājumu karte, arī Jelgavas pilsētas iedzīvotāja karte piesaistīta norēķinu kontam, kuru iedzīvotāji var papildināt ar sev vēlamo summu, lai no tās segtu braukšanas maksu autobusā.

Lai saņemtu Jelgavas pilsētas iedzīvotāja karti, iedzīvotājiem jāvēršas iepriekšminētajās "SEB bankas" filiālēs. Skolēniem, kuri vēl nav pieteikušies Jelgavas pilsētas iedzīvotāja kartei, jāvēršas savas skolas administrācijā augusta beigās. Savukārt pensionāriem jāvēršas Jelgavas Sociālo lietu pārvaldē, Pulkveža Oskara Kalpaka ielā 9. Skolēniem un pensionāriem, kuri līdz 21.jūlijam ir pieteikušies, bet līdz šim nav izņēmuši Jelgavas pilsētas iedzīvotāja karti, nepieciešams vērsties "SEB bankas" filiālē Jelgavā. Skolēniem un pensionāriem, kuri jau lieto Jelgavas pilsētas iedzīvotāja karti, jaunas kartes noformēt nav nepieciešams un tie var turpināt lietot esošās kartes.

Jelgavas pilsētas iedzīvotāja karte tiks izgatavota septiņu darba dienu laikā un izsniegta bez maksas. Karti varēs saņemt pēc izvēles vienā no trim minētajām "SEB bankas" filiālēm.

Esošajiem "SEB bankas" klientiem nav nepieciešams atvērt jaunu kontu, karti iespējams piesaistīt jau esošam kontam. Lai saņemtu karti, nepieciešams aizpildīt pieteikumu "Ibankā" vai vienā no trim filiālēm.

Ja nepieciešams, norēķinu konta atvēršana, apkalpošana un slēgšana ir bez maksas.

E-kartes lietošanas maksa gadā ir 1,42 eiro, un tā tiek iekasēta, sākot ar otro kartes lietošanas gadu. Maksa par e-kartes aizvietošanu nozaudēšanas, sabojāšanas un līdzīgos gadījumos ir 2,85 eiro. Diennakts darījumu limits Jelgavas sabiedriskajā transportā ir seši eiro. Maksa par vienu braucienu pilsētas autobusā ar karti no augusta ir 0,85 eiro, skaidrā naudā - viens eiro.

"SEB banka" bija pirmā un līdz šim vienīgā banka Latvijā, kura pirms gandrīz diviem gadiem atsaucās aicinājumam un sāka izsniegt bezkontakta maksājumu kartes, kuras saņēma Jelgavas pilsētas skolēni. Laika gaitā e-karti brauciena apmaksai ar atlaidi Jelgavas pilsētas autobusos sāka izmantot arī pensionāri, politiski represētas personas un bērni bāreņi. Patlaban ir izsniegtas vairāk nekā 15 700 kartes Jelgavā, no tām gandrīz 13 000 skolēnu un vairāk nekā 2700 senioru.

Jau ziņots, ka jūnijā Jelgavas pilsētas domes deputāti nolēma palielināt braukšanas maksu pilsētas autobusos, Jelgavas pilsētas iedzīvotāju kartes īpašniekiem to palielinot no 70 centiem līdz 85 centiem, bet tiem, kam nav Jelgavas pilsētas iedzīvotāja kartes, maksa augs no 70 centiem līdz vienam eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!