Foto: F64
Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ir augsts korupcijas risks, taču iestāde dara un arī turpmāk darīs visu, lai novērstu mēģinājumus kukuļot darbiniekus, pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem sacīja VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova.

"Kamēr cilvēks [VID darbinieks] pieņem kaut kādu lēmumu, kas skar konkrētas naudas summas vai soda uzlikšanu, protams, būs arī mēģinājumi piekukuļot. Cita lieta, ka mums kā iestādei vajadzētu darīt visu, lai mūsu cilvēki būtu pasargāti no šādiem mēģinājumiem," norādīja VID vadītāja.

Viņa uzsvēra, ka VID strādā šajā jomā - izstrādāta kārtība, kas jādara amatpersonai, ja viņai piedāvā kukuli, kā arī tiek īstenoti citi pasākumi. Arī turpmāk VID strādās pie tā, lai pasargātu darbiniekus no kukuļošanas mēģinājumiem.

Uz jautājumu par atstādinātā Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieka Vladimira Vaškeviča, kas iepriekš vairākus gadus strādājis arī VID, aizturēšanu un viņa ietekmi ieņēmumu dienestā, Jezdakova bija izvairīga, minot, ka ir grūti spriest par notikušo.

"Mums ir pietiekami daudz darbinieku, ar kuriem strādājam kopā. Es, tāpat kā visa sabiedrība, lasu interesantus rakstus žurnālos, skatos televīziju, līdz ar to, protams, kaut kāds priekšstats par cilvēku veidojas, bet es arī zinu, ka ne vienmēr tas arī attaisnojas," viņa teica.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 31.janvārī aizturēja Vaškeviču. Saskaņā ar KNAB sniegto informāciju kriminālprocesa ietvaros viņu aizturēja par kukuļdošanu lielā apmērā - vairāk nekā 50 000 eiro - VID amatpersonai, lai tā pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, nodokļu samaksas kontrolē un nekonstatētu pārkāpumus pret konkrētām personām. Šobrīd Vaškevičs ir atstādināts no pienākumu pildīšanas FM. Viņam arī tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!