Partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimas frakcijas deputāti otrdien nosūtījuši vēstuli Valsts prezidentam Valdim Zatleram, lūdzot neizsludināt Saeimā otrreiz caurlūkotos grozījumus Valsts un pašvaldības mantas atsavināšanas likumā, informēja JL.
Saeimas pieņemtie labojumi rada nepieredzētu situāciju, kad zemes īpašumus būs iespējams iegūt par cenu, kas salīdzināta ar neeksistējošām vērtībām un ir pilnībā atrauta no pašreizējās tirgus situācijas, norāda JL. Piemēram, zemes gabalu Andrejostā, saskaņā ar Saeimas pieņemtajiem likuma grozījumiem, būs iespējams privatizēt par 2007.gadā spēkā esošo bāzes vērtību - 5,4 latiem par kvadrātmetru, lai gan 2008.gadā šīs zemes bāzes vērtība jau sasniegusi 300 latus par kvadrātmetru, vēstulē prezidentam norāda JL.

JL norāda, ka Saeima prezidenta norādījumus ievērojusi vien formāli, jo pēc būtības nav risinājusi situāciju, kad cenas apbūvētiem zemesgabaliem tiek noteiktas, balstoties uz neskaidriem kritērijiem. Kaut gan cenas zemākais slieksnis ir noteikts, tomēr tā piemērošana var radīt zaudējumus valsts un pašvaldību budžetiem.

"Šis balsojums ir tipisks valsts nozagšanas gadījums un spilgti apliecina, ka Saeima nedomā par visas sabiedrības interesēm, bet gan par atsevišķu uzņēmēju finansiālu iegribu apmierināšanu," norāda JL Saeimas frakcijas deputāts Artis Kampars.

JL pauž, ka, stājoties spēkā Saeimā pieņemtajiem grozījumiem Valsts un pašvaldības mantas atsavināšanas likumā, Rīgas pašvaldība, iespējams, var neiegūt aptuveni 4,3 miljonus latu par iznomāto zemi Zaķusalā, nepilnus sešus miljonus latu tikai par diviem zemes gabaliem Krasta ielā nr.40 un 44, kā arī vairāk nekā 300 tūkstošus latu par ekspolitiķa Andra Šķēles ģimenei iznomāto zemes gabalu Andrejostā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!