Partijas "Jaunais laiks" (JL) priekšsēdētājs Einars Repše pēc rudenī gaidāmajām 9.Saeimas vēlēšanām nebūs vienīgais JL Ministru prezidenta amata kandidāts, atklāja kāds partijas valdes loceklis.
JL esot gatava atteikties no Repšes kā vienīgā premjera amata kandidāta un būšot arī citi Ministru prezidenta amata pretendenti. Premjera amata pretendentu vidū bez Repšes noteikti būšot arī Eiropas Parlamenta deputāts Valdis Dombrovskis un Saeimas deputāte, bijusī tieslietu ministre Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa sacīja, ka par premjera amata kandidātiem valde vēl nav lēmusi, taču "kad pienāks laiks, lēmums tiks pieņemts demokrātiski".

Runājot par savu iespējamo nominēšanu premjera amatam, Āboltiņa atzina, ka tas nav nekāds pārsteigums, jo viņa ir viena no JL Saeimas vēlēšanu lokomotīvēm. Pēc Āboltiņas ieskatiem, tieši sievietes ir ļoti daudz darījušas JL.

Āboltiņa sacīja, ka JL deputātu kandidātu sarakstos 9.Saeimas vēlēšanām ar pirmo numuru startēs sievietes - bijušās ministres un Saeimas deputātes. Lēmumu pirmos numurus Saeimas deputātu kandidātu sarakstos atvēlēt sievietēm partijas valde pieņēmusi pēc Repšes ierosinājuma, stāstīja Āboltiņa.

Zināms, ka Rīgas vēlēšanu apgabalā pirmā deputātu kandidātu sarakstā būs Sandra Kalniete, Kurzemē - Āboltiņa, Zemgalē - Linda Mūrniece, bet Vidzemē - Ina Druviete.

Savukārt Latgalē ar pirmo numuru vēlēšanās startēs kāda sieviete, kuras vārds pagaidām netiek publiskots. Šī sieviete pagaidām vēl strādā valsts iestādē un nav JL biedre. Kandidāte lūgusi JL valdi vēl nepubliskot viņas vārdu, jo tas varētu kaitēt pašreizējo darba pienākumu veikšanai.

Vairāki JL biedri uzsvēra, ka minētā persona nav Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietniece Juta Strīķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!