Partija "Jaunais laiks" (JL) piedalīsies pašvaldību vēlēšanās kā nopietns politiskais spēks un nākamajā Rīgas domē cer iegūt vismaz 18 deputātu mandātus.
Tā JL nodaļas kopsapulcē paziņoja tās priekšsēdētāja Baiba Brigmane.

JL priekšsēdētājs Einars Repše, uzrunājot pilnsapulces dalībniekus, uzsvēra, ka Rīgas dome ir ļoti būtiska nozīme, jo galvaspilsētā dzīvo gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju un tai ir ievērojams budžets, kuru JL turpmākos četrus gadus sola apsaimniekot "taupīgi, saimnieciski, pēc labākās sirdsapziņas, godīgi un taisnīgi".

Jo lielāks būs mandāts, ko vēlētāji piešķirs JL, jo lielākas kļūs iespējas šo mērķis realizēt, norādīja Repše.

Kopsapulces dalībniekus Brigmane iepazīstināja ar JL galvenajiem uzdevumiem nākamajā Rīgas domē. JL sola nodrošināt caurspīdīgu un efektīvu pārvaldi, iedzīvotājiem drošu un draudzīgu pilsētu, rūpēties par pilsētas infrastruktūras attīstību. Tiek solīta arī godīga saimnieciskā darbība un komfortablas vides nodrošināšana Rīgā.

Kā izrietēja no JL Rīgas nodaļas kopsapulcē teiktajām runām, detalizētas darbības programmas nākamajā Rīgas domē partijai pagaidām nav, ir tikai diezgan vispārīgi mērķu uzstādījumi.

Kā atzina JL valdes loceklis Krišjānis Kariņš, klausoties Brigmanes stāstīto par dīvainajiem un nesaimnieciskajiem finansiālajiem lēmumiem, kas tiek pieņemti pašreizējā Rīgas domē, viņam esot nosirmojuši mati.

JL izveidotās 18 darba grupas esot savākušas veselu kolekciju šādu apšaubāmu Rīgas domes lēmumu, kas liecinot "par korupcijas un nesaimnieciskuma muklāju" pašvaldībā.

JL izvirzītais Rīgas mēra kandidāts Aivars Aksenoks gan solīja balstīties uz "visu to labo, kas ir padarīts gadu simtos un pēdējos gados", izstrādātajām koncepcijām un dažādiem pētījumiem, kā arī uz patlaban Rīgas domē strādājošajiem "godīgajiem un profesionālajiem cilvēkiem".

Tomēr arī Aksenoks pauda pārliecību, ka tikai JL, pārņemot vadību Rīgas domē, spēs uzbūvēt tiltu un tuneli pāri Daugavai, ieviest e-pārvaldi un sakārtot pilsētas vidi.

Pašreizējā Rīgas dome izpelnījās JL pārstāvju kritiku gan par skvēru apbūvēšanu, vienlaikus uzliekot dažādus apgrūtinājumus nojaucamiem graustiem, gan par suņu pastaigu laukumu trūkumu, gan par vienas pieturas aģentūru pārvēršanu tikai par konsultāciju centriem.

Lai gūtu iecerētos panākumus Rīgas domes vēlēšanās, katram kopsapulces dalībniekam tika uzdots runāt ar saviem kolēģiem, kaimiņiem, lai pārliecinātu viņus, ka JL biedri ir godīgi cilvēki, kas grib un var strādāt rīdzinieku labā.

Kritiskus vārdus par JL Rīgas nodaļas līdzšinējo darbību kopsapulcē teica Ivars Gaters. Viņš pauda izbrīnu par to, ka JL Rīgas mēra kandidātu vēl pirms Rīgas nodaļas kopsapulces pasteidzās izvirzīt partijas valde, nerīkojot šī jautājuma iepriekšēju apspriešanu partijā.

Gaters arī norādīja, ka vēl joprojām nav zināmi 59 pārējie JL kandidāti Rīgas domes vēlēšanās, ironiski piebilstot, ka acīmredzot tie tiks nosaukti nākamajā JL valdes sēdē.

Gaters arī atzina, ka JL nodaļas darbs līdz šim nebija pietiekami labi organizēts, nodaļas valdes locekļiem netika izvirzīti konkrēti uzdevumi, bet 18 darba grupu veiktā izpēte nav beigusies ar konkrētas, vēlētājiem saprotamas priekšvēlēšanu programmas izstrādi.

Brigmanei tika pārmesta arī nespēja JL valdes sēdēs aizstāvēt Rīgas nodaļas viedokli.

JL Rīgas nodaļas priekšsēdētāja vēlēšanām ir izvirzītas divas kandidatūras - Brigmane un Gaters. Aksenoks savu kandidatūru šim amatam atsauca.

Kopsapulcē tiks ievēlēta arī Rīgas nodaļas valde septiņu cilvēku sastāvā un izvirzīti 37 delegāti JL partijas kongresam, kas notiks nākamā gada 29.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!