Partijas “Jaunais laiks” Rīgas domes frakcija vērsīsies Ģenerālprokuratūrā, lūdzot pārbaudīt Rīgas pašvaldības a/s “RSK” padomes atbildību par gandrīz pusmiljona latu iespējamo izšķērdēšanu, portālu “Delfi” informēja JL.
“Lai arī pašvaldības uzņēmuma RSK padome ir atlaidusi uzņēmuma valdi, atklāts paliek jautājums par pašas padomes atbildību šajā lietā, jo likums skaidri nosaka, ka padome uzrauga valdes darbu. Mēs uzskatām, ka padome ir līdzatbildīga šajā lietā un Rīgas mēram tā ir jāatlaiž,” pauž JL Rīgas domes frakcijas vadītājs Olafs Pulks.

Pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas lūguma Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija pieprasījusi paskaidrojumus no Rīgas domes par 2006.gadā noslēgtu darījumu starp Rīgas pašvaldības uzņēmumiem RSK un “Rīgas satiksme” par satiksmes uzņēmuma darbinieku apdrošināšanu. Darījuma rezultātā RSK gandrīz 0,5 miljonus latu pārskaitīja starpniekfirmai “ Trīs A brokers”.

Jau ziņots, ka „Privatizējamās RSK apdrošināšanas AS” padomes sēdē atbrīvoja „RSK apdrošināšanas” valdi un lūdza akcionāru sapulcei vērsties tiesību sargājošās iestādēs ar lūgumu celt prasību pret nu jau atlaisto valdi.

Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) norādījis uz aizdomām, ka līdzšinējā valde, iespējams, apzināti radījusi pašvaldības uzņēmumam zaudējumus.
Aizdomas radušās saistībā ar maksājumu veikšanu SIA „Trīs A brokers”. Par šiem darījumiem, kā to apgalvojis, „RSK apdrošināšanas” padomes priekšsēdētājs Aris Lācis (TP), padome uzzinājusi tikai no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas audita slēdziena. Pēc viņa vārdiem padome nav bijusi informēta par valdes noslēgtajiem darījumiem. Līdz ar to valde esot zaudējusi padomes uzticību, un sākot ar otrdienu valdes locekļi savus amatus ir zaudējuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!