Pēc aptuveni pusstundu ilgām sarunām Valsts prezidenta izvirzītais premjera amata kandidāts Ivars Godmanis (LPP/LC) nespēja panākt vienošanos ar "Jauno Laiku" par kopīgās valdības veidošanu, tomēr Godmanis aicinās par viņa veidoto valdību Saeimā balsot jau ceturtdien. Savukārt JL šādā gadījumā sola neatbalstīt Godmaņa kabinetu.
JL priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš trešdien žurnālistiem uzsvēra, ka JL grib skaidrību par koalīcijas nostāju Kriminālprocesa likuma grozījumu jautājumā, legālās prezumpcijas jautājumā.

Tāpat jābūt skaidrībai par valdības deklarāciju un valdības līgumu, pēc Kariņa teiktā patlaban iesniegtie dokumenti ir ne tikai neskaidri, bet pat kļūdaini "Es neredzu iespēju, kā rītdien var atbalstīt valdību," sacīja Kariņš.

Savukārt Godmanis trešdien žurnālistiem sacīja, ka JL skaidrojis pašreizējo partiju nostāju Kriminālprocesa likuma jautājumā – konceptuāli partijas to atbalsta, taču ir dažādas doms par termiņiem.

Pēc Godmaņa domām, nav iespējams pildīt JL prasību no jauna sadalīt ministru portfeļus topošajā valdībā. Tiesa, Godmanis piekrita, ka var runāt ar partijām par atsevišķu ministru maiņu, ja JL konkretizēs savas prasības.

"Es gaidu viņa atbildi," izvērot, ka viņš līdz pēdējām paudis pārliecību, ka koalīciju jāveido piecām partijām, tomēr Godmanis nav ar miru pagarināt valdības veidošanas sarunu laiku, jo, viņaprāt, tas neveicinātu pozitīvu rezultātu, jo ilgāks laiks var novest pie lielākām domstarpībām un esošās koalīcijas iziršanas.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka partija "Jaunais laiks" (JL) otrdienas vakarā samazināja savas prasības saistībā ar darbu nākamajā valdībā un apliecināja gatavību piekāpties atsevišķos jautājumos. JL otrdien piekāpās jautājumā, ka svarīgās izmaiņas likumos varētu tikt pieņemtas pēc valdības apstiprināšanas, bet JL nemainīja nostāju jautājumā par amatu sadali valdībā. JL aicināja vēlreiz pārdalīt partijām paredzētos ministru amatu. Jau ziņots, ka JL vēlas amatu sadali valdībā pēc proporcionalitātes principa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!