Foto: F64
Partijas "Jaunais laiks" kopsapulce sestdien gandrīz vienbalsīgi nolēma pievienoties topošajai politisko partiju apvienībai "Vienotība", pilnvarojot valdes priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu parakstīt apvienības dibināšanas dokumentus.

Foto galerija

JL ir otrā partija, kas pieņēmusi šādu lēmumu. Pagājušajā nedēļā pievienoties "Vienotībai" nolēma partija "Pilsoniskā savienība" (PS), bet pēc divām nedēļām par to lems partija "Sabiedrība citai politikai"(SCP).

"Vienotības" logo būs "V" burts, bet apvienības krāsa būs zaļa.

JL biedrs Edgars Jaunups kopsapulci informēja, ka jaunās apvienības valdē būs 15 locekļi, tas ir, kamēr apvienībā būs iesaistījušas trīs partijas, katrai no tām valdē būs pieci pārstāvji.

Apvienībai būs trīs līdzpriekšsēdētāji – katras partijas priekšsēdētājs, kuri no sava vidus uz gadu ievēlēs apvienības priekšsēdētāju. Līdzpriekšsēdētājiem būs tiesības lemt par apvienības paplašināšanu, taču šī lēmuma pieņemšanā būs jāievēro konsensusa princips – visu līdzpriekšsēdētāju viedokļa vienotība.

"Vienotības" dibināšana paredzēta 6.martā.

Jau ziņots, ka JL, PS un SCP pērn augustā vienojās par spēku konsolidēšanu apvienības izveidošanai 10.Saeimas vēlēšanām. "Vienotība" aicinājusi apvienībā līdzdarboties arī reģionālās partijas. Tāpat ar "Vienotības" tapšanu cieši saistīta bijusī laikraksta "Diena" redaktore Sarmīte Ēlerte, kura veidojot "intelektuāļu komandu" startam Saeimas vēlēšanās. Tiesa, konkrēti šīs komandas pārstāvji oficiāli nav nosaukti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!