Partija "Jaunais laiks" (JL) otrdienas vakarā samazinājusi savas prasības saistībā ar darbu nākamajā valdībā un ir gatava piekāpties atsevišķos jautājumos.
Tādēļ nominētais premjera amata kandidāts Ivars Godmanis (LPP/LC) šovakar turpinās sarunas ar līdzšinējām koalīcijas partijām par iespēju izveidot piecu partiju valdību, otrdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistus informēja Godmanis.

JL piekāpjas jautājumā, ka JL svarīgās izmaiņas likumos varētu tikt pieņemtas pēc valdības apstiprināšanas, bet JL nemaina nostāju jautājumā par amatu sadali valdībā. JL aicina vēlreiz pārdalīt partijām paredzētos ministru amatu. Jau ziņots, ka JL vēlas amatu sadali valdībā pēc proporcionalitātes principa.

Godmanis par JL prasībām otrdien vakarā informēs koalīcijas partijas.

Godmanis žurnālistiem uzsvēra, ka otrdienas vakarā vēl nevar pateikt, vai valdība tiks izveidota pirms Ziemassvētkiem vai pēc tiem.

Pēc otrdienas vakara tikšanās ar JL Godmanis uzsvēra, ka ir saņēmis skaidru partijas atbildi, ka JL ir gatava nākt valdībā, ja tiks izpildīti partijas priekšnosacījumi, par kuriem otrdien Godmanis informēs pārējās partijas.

Premjera amata kandidāts norādīja, ka nevar piekrist JL ieteikumam, lai amatu dalīšana notiek, visiem sēžot pie viena galda. "Man ir jāsaņem visu piecu partiju domas. Rīt mums būs ļoti intensīvs darbs," sacīja Godmanis.

Godmanis par grozījumiem Kriminālprocesa likumā rīt, 19.decembrī, runās ar ģenerālprokuroru, Augstākās tiesas priekšsēdētāju un tiesību ekspertiem. Jau ziņots, ka JL prasa pieņemt grozījumus Kriminālprocesa likumā, kas paredz atbrīvot no kriminālatbildības personu, kura apsūdzēta par nozieguma izdarīšanu, bet sadarbojusies ar izmeklēšanas iestādēm un palīdzējusi citas personas izdarīta smaga vai sevišķi smaga nozieguma atklāšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!