Premjera pārstāvētā partija "Jaunais laiks" (JL) neuzskata Tautas partijas (TP) rīcību, kopā ar opozīciju nobalsojot par priekšlikumu samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) tūrismam, par koalīcijas līguma pārkāpumu.

Tā žurnālistiem ceturtdien pēc balsojuma atzina JL Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis. Tiesa, JL aizvien uzskata, ka TP rīkojas destruktīvi, lai gan šim balsojumam nevajadzētu būt tālākām politiskām sekām.

"Tikai pilnīgā diktatūrā lieli un mazi balsojumi ir ar 100% atbalstu," pauda Zaķis.

Politiķis norādīja, ka šo jautājumu izskatīs atbildīgā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, kur vairākums ir koalīcijas deputātiem. Līdz ar to turpmākā priekšlikuma virzība būs atkarīga no tā, kā vienosies pie varas esošās partijas.

Zaķis arī atklāja, ka trešdienas vakarā viņš centies pierunāt opozīcijas politiķus "netrakot" un atlikt šī priekšlikuma virzību uz nedēļu, kad par to vienosies koalīcija, taču viņa ierosinājums nav guvis atbalstu.

Jau ziņots, ka Saeimas opozīcijas partijas kopīgi ar koalīcijā ietilpstošo TP ceturtdien negaidīti panāca, ka sēdes darba kārtībā tiek iekļauti un komisijām nodoti grozījumi likumā par PVN, kas paredz tā samazināšanu tūrisma nozarei.

LPP/LC iesniegusi Saeimā priekšlikumu samazināt PVN likmi tūrisma nozarē līdz 10%, lūdzot to izskatīt jau ceturtdienas Saeimas plenārsēdē, tādejādi apsteidzot Tautas partiju (TP), kura par šādu ieceri runā jau vairākas nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!