Lai arī premjers Valdis Dombrovskis (JL) un veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) pagājušajā nedēļā izlīga mieru, otrdien valdības sēdē JL un TP ministri atkal aktīvi diskutēja par veselības aprūpes jautājumiem. Šoreiz, vērtējot nepieciešamību, lietot vārdu „optimizācija” attiecībā uz kompensējamo medikamentu sistēmu.

Valdības sēdē Dombrovskis lūdza Veselības ministriju līdz septembra sākumam sagatavot ziņojumu par iespējām optimizēt kompensējamo medikamentu nodrošināšanas sistēmu, taču Rozentāle asi iebilda pret vārda „optimizācija” iekļaušanu šajā ziņojumā.

Vārdam „optimizācija” Latvijas sabiedrībā ir cits priekšstats nekā to paredzēja būtība. Arī tieslietu ministrs un Tautas partijas valdes priekšsēdētājs Mareks Seglinš norādīja, ka Rozentāle ir ļoti aktīva uz optimizāciju , taču šajā gadījumā atbalstīja ministri.

Ministre bija gatava iesniegt ziņojumu par situāciju kompensējamo medikamentu jomā, norādot iespējamos risinājuma variantus, neizmantojot terminu „optimizācija”. Valdība pie tā tad arī palika.

Jau vēstīts, ka JL pārmeta Rozentālei neproporcionālu finansējuma samazināšanu slimnīcām. Tā kā slimnīcas esot nonākušas maksātnespējas priekšā JL politiķi ieteikuši pārskatīt kompensējamo medikamentu sistēmu, iesakot tiem samazināt finansējumu un novirzīt slimnīcām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!