Partija "Jaunais laiks" (JL) pēc sarunām ar Tautas partiju (TP) par iespēju kopīgi veidot nākamo valdību pirmajā sarunu reizē nekonstatēja nepārvaramus šķēršļus šādai rīcībai, pēc partiju tikšanās žurnālistiem apstiprināja JL priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un TP valdes priekšsēdētājs Mareks Segliņš.

Āboltiņa pēc tikšanās žurnālistiem sacīja, ka sarunu mērķis bijis noskaidrot, vai līdz šim pretnostatītās partijas var strādāt kopā, uz ko partijas vismaz pagaidām guvušas apstiprinošu atbildi.

Arī Segliņš apstiprināja, ka partijas var "nolikt kādreiz pateiktos vārdus malā". Segliņš apstiprināja, ka saruna bijusi koleģiāla, partijām respektējot pretējās puses viedokli.

Partijas vienojušās, ja vienosies par darbību kopējā valdībā, jāveic neatliekamie darbi, kuri, iespējams, būs nepopulāri, sacīja Āboltiņa, piebilstot, ka veicamie darbi ietver rīcības plāna izveidi, kurā būtu minēti steidzami risinājumi finanšu un ekonomikas problēmu risināšanā.

TP neiebilst pret bezpartejisku premjeru, bet aicina saukt konkrētus kandidātus.

"Esam gatavi runāt par bezpartejisku premjeru," sacīja Segliņš, gan norādot, ka arī TP ir divi kandidāti premjera amatam - ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP)

Segliņš arī norādīja, ka valdībai jābūt kompaktākai, bet Āboltiņa papildināja, ka valdība jāveido iespējami ātri un iespējami plaša, vienojoties par neatliekamajiem darbiem.

Segliņš norādīja, ka tiks runāts ar visām Saeimā pārstāvētajām partijām, izņemot PCTVL.

Partijas turpinās sarunas savā starpā. JL pirmdien, 23.februārī, paredzēta tikšanās ar ZZS, bet TP apspriedīs valdības veidošanu savā valdes sēdē svētdien, 22.februārī.

Jau ziņots, ka labējās opozīcijas partijas šodien vienojās aicināt Valsts prezidentu Valdi Zatleru izvirzīt bezpartejisku premjera amata kandidātu, kurš vadītu Ministru kabinetu vien līdz Saeimas ārkārtas vēlēšanām, pēc partiju "Jaunais laiks" (JL), "Pilsoniskā savienība" (PS) un "Sabiedrība citai politikai" sanāksmes žurnālistiem paziņoja JL valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Ārkārtas sanāksmes tiek rīkotas sakarā ar radušos situāciju, kad Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) ir paziņojis par atkāpšanos no amata un Valsts prezidents Valdis Zatlers ir pieņēmis premjera demisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!