Foto: LETA
Otrdien Juglas kanālā, ielūstot ledū, gājis bojā kāds vīrietis, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Glābēji ap pulksten 22:43 saņēma informāciju, ka Juglas kanālā ir ledū ielūzis cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, glābēji aptuveni 20 metrus no krasta atrada cilvēka pēdas, kā arī caurumu ledū, pie kura bija cepure.

Zem ledus VUGD atrada noslīkušo cilvēku. Tā kā tuvākajā apkārtnē nebija manāmi makšķerēšanas piederumi, VUGD pieļauj, ka vīrietis gājis pāri kanālam pa ledu, un tas, neizturot cilvēka svaru, ielūzis.

Savukārt Ogrē, Tirgoņu ielā, no komunikāciju tilta uz ledus bija nokritusi kāda sieviete. Kad glābēji ieradās notikuma vietā, sieviete jau no ledus bija nocelta un VUGD palīdzēja viņu nogādāt līdz mediķu automašīnai.

Astoņpadsmit gadus jaunā sieviete gājusi pāri tiltam un, lai palaistu garām braucošo riteņbraucēju, pakāpusies uz tilta plastmasas konstrukcijām. Tur cietusī paslīdēja un nokrita uz ledus. Riteņbraucējs, kuru sieviete bija centusies palaist garām, nekavējoties devās viņai palīgā un nocēla no ledus.

VUGD atkārtoti brīdina, ka ledus šobrīd vēl ir trausls un atrasties uz tā ir bīstami. Turklāt pieaugušie, makšķerējot uz ledus vai pastaigājoties pa to, rāda maldīgu priekšstatu bērniem, ka uz ledus atrasties ir droši, uzsver glābēji. "Ja redzat, ka kāds ir ielūzis ledū un ir nepieciešama glābēju palīdzība, nekavējoties zvaniet uz 112!," aicina dienests.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 25 izsaukumus - dzēsti 10 ugunsgrēki, veikti deviņi glābšanas darbi, bija arī seši maldinošs izsaukums. Ugunsgrēkos nav gājis bojā vai cietis neviens cilvēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!