Rīgas Centra rajona tiesa otrdien noraidīja Satiksmes biroja prasību par maldīgi izmaksātu 1206 latu piedziņu no Latvijas juristu biedrības (LJB) prezidenta Aivara Borovkova, ko viņš iepriekš bija saņēmis kā ceļu satiksmes negadījumā cietušais.
Lietas materiālos norādīts, ka ceļu satiksmes negadījums, kurā cieta Borovkova "Mercedes Benz 320", notika 1998.gada septembrī, kad viņa vadītajā automobilī Pērnavas un Čaka ielas krustojumā ietriecās neapdrošināts automobilis "VAZ 2103" bez tehniskās apskates. Turklāt VAZ vadītājam neesot bijušas autovadītāja tiesības.

Sākotnēji ceļu policija par vainīgu atzina "VAZ 2103" vadītāju un šo lēmumu nosūtīja Satiksmes birojam, kas 1998.gada oktobrī LJB prezidentam kompensēja automašīnai nodarītos zaudējumus 1206 latu apjomā. Tomēr ar lēmumu neesot bijis apmierināts otra auto vadītājs, kas to pārsūdzējis. Sākotnējais lēmums atcelts un administratīvā lieta izbeigta.

Tā kā negadījumā neviens nav atzīts par vainīgu, Satiksmes birojs neesot bijis tiesīgs minēto naudas summu izmaksāt, tāpēc iesniegta prasība tiesā. Tiesas sēdē Satiksmes biroja pārstāvis Roberts Kantsons norādīja, ka naudas summa izmaksāta atbilstoši likumam - pēc policijas lēmuma saņemšanas. Tomēr policija lēmumu nosūtījusi, nesagaidot pārsūdzēšanas termiņa beigas. "Satiksmes birojs šajā gadījumā ir tikpat nevainīgs kā atbildētājs," atzina biroja jurists. Savukārt Borovkova pārstāvis Uldis Papāns tiesas sēdē sūrojās, ka patlaban esot tāda situācija, ka vainīgajam tikai jāizraisa avārīja, bet cietušo pēc tam "vazā" pa dažādām iestādēm un ekspertīzēm, kur viņam jācīnās par savām tiesībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!