Jāņa Jurkāna vadītā Tautas saskaņas partija (TSP) vislabāk spētu rast kompromisus tai svarīgos jautājumos ar Latvijas Pirmo partiju (LPP) un "Jauno laiku" (JL) - gan jautājumos par izglītības reformu, gan arī par naturalizācijas procesu, sabiedrības integrāciju, nepilsoņu jautājumos un citos.
Kā intervijā laikrakstam "Telegraf" saka TSP priekšsēdētājs Jānis Jurkāns, ar LPP sadarbība varētu būt pat labāka, jo "tur ir daudz mācītāju, kam saskaņa nav sveša".

Savukārt ar JL Jurkāns būtu gatavs sadarboties korupcijas apkarošanā. Šobrīd premjers Einars Repše esot veiksmīgi sācis cīņu ar korupciju, bet viņam nepieciešami "politiskie spēki un cilvēki, kas būtu spējīgi cīnīties ar šo parādību".

Pēc TSP vadītāja domām, ar šo problēmu necīnīsies "tēvzemieši", "zaļie zemnieki" un Tautas partija, jo viņi "jau neliks cietumā paši sevi".

Jurkāns norāda, ka JL un LPP "nav tādu cilvēku, kas bijuši citās valdībās, tātad nav arī sazagušies".

Pašreizējās JL un LPP domstarpības Jurkāns skaidro ar biznesa klātbūtni politiskajās attiecībās. "Slikti, ka šajā partijā ir cilvēki, kas nodarbojas ar biznesu un kuru ekonomiskās intereses nesakrīt ar to, kā premjers Repše redz valsts ekonomisko attīstību," saka Jurkāns, norādot uz LPP politiķiem Ainaru Šleseru un Arnoldu Laksu.

Pēc viņa domām, biznesa iesaistīšana politikā skaidri redzama Rīgas brīvostas jautājumu risināšanā.

Kā ziņots, TSP jau vairākkārt Saeimas balsojumos ir atbalstījis JL. Jurkāna vietnieks Jānis Urbanovičs to skaidroja ar partijas atbalstu korupcijas apkarošanā.

Jurkāns arī prognozē, ka šī valdība noturēsies līdz Ziemassvētkiem, un kritīs, visticamāk, ekonomisku iemeslu dēļ.

JL, LPP un TSP kopā Saeimā ir 51 deputāta balss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!