Foto: F64

Naktī uz trešdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) steidzies uz Jūrmalu, kur kādā ēkā bija izcēlies ugunsgrēks, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Izsaukums saņemts pulksten 00.12. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji secinājuši, ka dedzis matracis kvadrātmetra platībā, bet ēkā esošie darbinieki ugunsgrēku likvidējuši saviem spēkiem, izmantojot ugunsdzēsības aparātu.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuēti deviņi cilvēki, no kuriem trīs bija cietuši un nodoti mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji izvēdinājuši sadūmotās telpas un pulksten 00.28 darbus notikuma vietā pabeidza.

Otrdien, 22. oktobrī, pulksten 12.46 ugunsdzēsēji steigušies uz Zirgu ielu Jelgavā, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka pa ēkas otrā stāva logu nāk dūmi un otrā stāva kāpņutelpā deg sadzīves priekšmeti piecu kvadrātmetru platībā. Toties sadūmojums ir izplatījies arī tālāk ēkas dzīvokļos.

Izmantojot glābšanas maskas, ugunsdzēsēji no sadūmotās ēkas izglābuši divus cilvēkus. Pulksten 13.23 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 22. oktobra pulksten 6.30 līdz 23. oktobra pulksten 6.30, VUGD saņēmis 31 izsaukumu – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem. Septiņi izsaukumi bijuši maldinoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!