Jūrmalas ātrās palīdzības dienesta darbinieki izvietojuši 120 brīdinājuma zīmes pie Lielupes, ieejām pludmalē un Slokas karjera, lai brīdinātu zemledus makšķerniekus uzmanīties uz ledus, informēja Jūrmalas dienesta direktors Imants Ostrovskis.
Viņš pastāstīja, ka šogad nav bijis vēl neviens izsaukums, kurā būtu cietis kāds zemledus makšķernieks. "Taču, lai nebūtu tādi izsaukumi, mēs esam uzlikuši 120 brīdinājuma zīmes gar visu Lielupes krastu Jūrmalas teritorijā, pie ieejām pludmalē un Slokas karjera," sacīja Ostrovskis.

Viņš norādīja, ka "pašlaik dienests neko vairāk par zīmju uzstādīšanu nevar darīt, jo likums neaizliedz makšķerēt uz ledus". Pēc Ostrovska teiktā, lielāks zīmju skaits ir novietots pie skolām, lai bērnus brīdinātu neiet uz ledus. Uz brīdinājuma zīmēm ir uzraksts "Uziet uz ledus - bīstami dzīvībai!".

Rīgas pašvaldības policijas preses sekretārs Aigars Bērziņš pastāstīja, ka pagājušajā nedēļā ledū ielūzis kāds cilvēks, kas slidojis Daugavā, bet gadījumi, kad būtu cietuši zemledus makšķernieki, Rīgā šogad nav reģistrēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!