Foto: F64

Pēc likuma Jūrmalas rezidence paredzēta Latvijas Valsts prezidenta institūcijai, un visiem pašreizējiem darbiem speciāli līdzekļi nav piešķirti - iekārtošana notiek ar Valsts prezidenta kancelejas finansējumu un to kā savu pienākumu veic paši kancelejas darbinieki, pastāstīja prezidenta pārstāvis Gusts Kikusts.

Runājot par Jūrmalas rezidenci, kas teju piecus gadus nav tikusi regulāri izmantota, Kikusts norādīja, ka pašlaik norisinās darbs, lai "auksto" vidi veidotu atbilstošāku dzīvošanai un gaumei.

Jūrmalas rezidenci valsts reprezentācijas vajadzībām - gan tikšanos organizēšanai, gan dzīvošanai - plašāk varētu sākt izmantot pavasarī, piešķirot tai lielāku lomu prezidenta ikdienas darbā. Telpas tiktu izmantotas pēc nepieciešamības atbilstoši Valsts prezidenta iecerēm.

"Jāatgādina, ka tieši agrs pavasaris ir brīdis, kad paredzēta Valsts prezidenta un Valsts prezidenta kancelejas pārcelšanās no Melngalvju nama uz ekspluatācijā nodoto Rīgas pili, kuru tieši šodien no būvniekiem pieņēmusi VAS "Valsts nekustamie īpašumi"," pauda Kikusts.

Kā ziņots, pēc ievēlēšanas prezidenta amatā Vējonis izvēlējās turpināt dzīvot savā privātajā dzīvesvietā Ogrē. Tobrīd tika apgalvots, ka Jūrmalas rezidence toreizējā stāvoklī nebija izmantojama ne augsta līmeņa reprezentācijai, ne dzīvošanai bez vismaz daļēja remonta.

Jūrmalas rezidencē dzīvoja prezidents Valdis Zatlers, kura laikā nama labiekārtošanā tika ieguldīti ievērojami līdzekļi, bet viņa sekotājs un Vējoņa priekštecis Andris Bērziņš izvēlējās atteikties no rezidences un mitināties savā dzīvoklī Vecrīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!