Foto: LETA
Partijas "Tēvzemei un brīvībai" /LNNK Jūrmalas grupa ceturtdien rīkos piketu pie Jūrmalas domes pret "Jaunā viļņa" zvaigžņu alejas veidošanu Turaidas ielā pie Dzintaru koncertzāles, informēja apvienības preses sekretārs Jānis Tomels.

"Tēvzemieši" uzskata, ka ir apkaunojoši, ka pie Dzintaru koncertzāles, kur daudzu gadu garumā uzstājušies dažādi slaveni mākslinieki, zvaigžņu aleja būs tikai ar apšaubāmu gaumi slavenajam Krievijas organizētajam konkursam "Jaunais Vilnis". "Māc bažas, ka zvaigžņu alejā uzstādītās zvaigznes neatbildīs arī Valsts valodas likuma prasībām – tajās esošie uzraksti nebūs latviešu valodā," norāda TB/LNNK.
Jūrmalas "tēvzemieši" uzskata, ka šāda veida populārās mūzikas festivālus vajadzētu rīkot Jūrmalas pašvaldībai un Latvijas Kultūras ministrijai, nevis Krievijai. Līdzīga prakse jau ir Palangā Lietuvā un Vitebskā Baltkrievijā.

"Tēvzemeiši" arī sašutuši par to, ka "šis konkurss ir izcēlies ar bezgaumīgiem jokiem attiecībā pret Latviju, piemēram, uz konkursa skatuves ir parodēta Latvijas valsts himna", un konkursā nekāda daļa nav atvēlēta dziesmām latviešu valodā, lai gan tas notiek Latvijā.

Pēc "tēvzemiešu" domām, šis konkurss ir Latvijai neizdevīgs kā politiski, tā arī ekonomiski. "Politiski tas Latviju aizvien vairāk grūž Krievijas "maigās varas" apkampienos, kamēr ekonomiski Dzintaru koncertzāle nesaņem naudu par festivāla televīzijas translāciju, kā arī neko no ieraksta pārdošanas peļņas," teikts TB/LNNK paziņojumā.

Piketā piedalīsies arī "Visu Latvijai!" biedri no Jūrmalas.

Idejas par konkursa zvaigžņu aleju izskanēja arī iepriekšējos gados, savulaik to piedāvāts veidot pie Dzintaru koncertzāles. Pērn skepsi par šādas alejas izveidi paudis arī iepriekšējo konkursu "Jaunais vilnis" žūrijas līdzpriekšsēdētājs komponists Raimonds Pauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!