Jūrmalas virsprokurore Ingeborga Kalniņa nākamnedēļ plānojusi tikties ar pilsētas mēru Leonīdu Alksni, lai saņemtu paskaidrojumus par ziedojumiem, kurus dome prasa no uzņēmējiem, kas vēlas ko uzsākt pilsētā.
Viņa pastāstīja, ka sūdzību par Jūrmalas domes rīcību Pašvaldību lietu pārvaldei iesniedzis "Parekss bankas" prezidents Valērijs Kargins, kurš grib celt māju Bulduros, bet Jūrmalas dome pieprasījusi izstrādāt detālplānojumu. Kargins turklāt sūdzējies, ka Alksnis paudis gatavību atcelt prasību par detālplānojumu, ja pilsētas attīstībai tiktu ziedoti 100 tūkstoši vai vismaz 50 tūkstoši latu.

Kargins iesniedzis sūdzību arī Pašvaldību lietu pārvaldē, kas nav atcēlusi Jūrmalas domes lēmumu un arī nosūtījusi baņķiera prasību prokuratūrai.

Pēc virsprokurores teiktā, abi dokumenti ir analogi, turklāt tagad Kargins savu iesniegumu paņēmis atpakaļ. Kalniņa Alksni raksturoja kā Jūrmalā pazīstamu godīgu cilvēku, kurš domā par pilsētas labklājību. Tomēr prokuratūra vēlas saņemt paskaidrojumus no Alkšņa, jo uzskata par nepieņemamu praksi, kad pirms kaut kādu darbību uzsākšanas pilsētā tiek prasīti ziedojumi.

Alksnis savukārt iepriekš presē paudis, ka šādu rīcību par neētisku neuzskata, jo domā, ka pilsētai ir pamats kaut ko prasīt pretī no uzņēmējiem, kuri tajā grib dzīvot vai strādāt.

Sākotnēji detālplānojumu pieprasīja Lielrīgas reģionālā vides pārvalde, taču vēlāk šo lēmumu mainīja, paziņojot, ka tāds nav vajadzīgs. Tādējādi, lai Kargins varētu uzsākt būvniecību, agrākie lēmumi bija jāmaina Jūrmalas domei.

Jautājumu par atļauju Karginam sākt celtniecību zemes gabalā kāpu zonā Jūrmalas dome izskatīja ārkārtas sēdē 27.jūlijā, uz kuru Alksnis bija ieradies no atvaļinājuma. Tomēr domnieki nemainīja agrāk izvirzītos nosacījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!