Polijas prezidenta Leha Kačiņska bēru dienā pulksten 12:00 pēc vietējā laika visā Latvijas teritorijā izsludināts triju minūšu klusuma brīdis, kura laikā visa valsts teritorijā iedarbinās sirēnas, informēja Valsts Kancelejas Komunikācijas departaments.

Pēc Polijas prezidenta kancelejas sniegtās informācijas, lidmašīnas katastrofas upuru oficiāla bēru ceremonija notiks sestdien, 17. aprīlī.

Lai pieminētu sestdien aviokatastrofā bojā gājušos, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests visā Latvijas teritorijā iedarbinās trauksmes sirēnas, un transportlīdzekļa vadītāji un sabiedriskā autotransporta vadītāji tiek aicināti iespēju robežās apstāties un ievērot triju minūšu klusuma brīdi no 12:00 līdz 12:03.

Jau ziņots, ka valdība pirmdien nolēma izsludināt sēru dienu, pieminot sestdien aviokatastrofā bojā gājušo Kačiņski un Polijas delegāciju un paužot atbalstu un līdzjūtību Polijas tautai.

Sestdien lidmašīnas avārijā pie Smoļenskas pilsētas Krievijas rietumos gāja bojā Polijas prezidents, viņa dzīvesbiedre Marija, vairāki Polijas Seima un Senāta locekļi, garīdznieki un augstas militārpersonas.

No Varšavas uz Smoļensku lidojušajā lidmašīnā "Tu-154" atradās oficiālā delegācija, kas bija ceļā uz piemiņas pasākumu Katiņas slaktiņa memoriālā pie Smoļenskas. Pavisam katastrofā gājuši bojā 96 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!