Foto: LETA

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers situāciju ar atalgojumu un noslogojumu Valsts policijā Virsprokuroru sanāksmē salīdzināja ar lopkopību, norādot "kā govis baro, tāds ir izslaukums".

Kalnmeiers norādīja, ka, lai arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ir pelnījis uzslavu par to, ka Valsts policijas darbiniekiem no šā gada ir palielināts atalgojums, kopējā bilance joprojām esot negatīva – pērn no darba aizgājuši vairāk cilvēku, nekā tika pieņemts darbā.

Ģenerālprokurors uzskata, ka darbinieku trūkums likumsargu vidū ir kompleksa problēma. "Tie 100 eiro nedeva gribēto efektu," viņš paziņoja un piebilda, ka ir atsevišķi policijas iecirkņi, kuros trūkst trešās daļas darbinieku.

Runājot par izmeklētāju darbu, ģenerālprokurors norādīja, ka bieži vien vienam cilvēkam ir uzticēti vairāki desmit lietu, kas ir pārāk liels apjoms, un cilvēki pārstrādājas. "Kādu kvalitāti jūs no viņa [izmeklētāja] sagaidāt," teica Kalnmeiers un piebilda, ka lielā slodze veicina izmeklēšanas kvalitātes krišanos.

Ģenerālprokurors situāciju salīdzināja ar lopkopību, norādot, "kā govis baro, tāds ir izslaukums". Klātesošie ģenerālprokurora paziņojumu uztvēra ar aplausiem.

Plānots, ka gada sanāksmē piedalīsies Saeimas deputāti un tiesībsargājošo institūciju vadītāji.

Sanāksmes pirmajā daļā paredzēts ģenerālprokurora Kalnmeiera pārskats par prokuratūras darbību pērnajā gadā, noziedzības stāvokli un tendencēm valstī, kā arī prokuratūras darbības prioritātēm un uzdevumiem 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!