Rīgas domes deputāts "tēvzemietis" Valdis Kalnozols sestdien uzņemts Sociāldemokrātu savienības (SDS) atbalstītāju rindās, informēja SDS priekšsēdētājs Egils Baldzēns.
Viņš stāstīja, ka Kalnozols jau sen sadarbojies ar sociāldemokrātiem, vēl pirms šķelšanās Latvijas Sociāldemokrātiskajā strādnieku partijā un SDS izveidošanas. Kalnozols netiks iekļauts SDS Saeimas vēlēšanu sarakstā, stāstīja Baldzēns.

"Mēs neesam rosinājuši viņu izstāties no apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK)," sacīja Baldzēns, piebilstot, ka arī "tēvzemiešiem" neesot iebildumu pret šādu sava biedra sadarbību ar SDS.

Baldzēns pieļāva, ka Kalnozols SDS varētu palīdzēt organizatorisko jautājumu risināšanā.

Kalnozols sarunā ar BNS atzina, ka "jau labu laiku atbalstīja Baldzēnu", jo viņš ir viens no tiem politiķiem, kurus "nav apsēdusi ideja apzagt šo valsti". Kalnozols arī uzsvēra, ka negrasās pamest TB/LNNK, bet ir gatavs paust atbalstu jebkuram politiķim, kas strādās Latvijas izaugsmei, "lai tas būtu no [kreiso spēku apvienības] "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", "Latvijas ceļa" vai Tautas partijas. Viņš arī norādīja, ka ar laiku Latvijā būtu jāsamazina partiju skaits.

Kalnozols pagaidām nevarēja atbildēt, kā izpaudīsies viņa atbalsts, norādot, ka viņu aizvaino vairākās tikšanās ar citiem politiķiem izteiktais lūgums par finansiālo atbalstu, jo "es esmu arī pietiekoši labs organizators, ar labu pieredzi".

Savukārt TB/LNNK Rīgas domes frakcijas vadītājs Jānis Birks BNS sacīja, ka par Kalnozola uzņemšanu SDS atbalstītājos neko neesot zinājis, taču vēl piektdien sarunā ar viņu Kalnozols apliecinājis: "Viņš paliek TB/LNNK viennozīmīgi, tur nav citas pozīcijas." Pēc Birka teiktā, Kalnozola simpatizēšana SDS "nekādā gadījumā" nevājinās Rīgas domes "tēvzemiešu" frakciju, kurā pašlaik ir septiņi deputāti, lai gan pērn martā ievēlēti 11.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!