Krievijas vēstnieks Latvijā Viktors Kaļužnijs noraida kaimiņvalsts masu mediju izplatītās neoficiālās ziņas par to, ka Maskava plāno viņu tuvākajā laikā atsaukt no amata, lai ieceltu par gubernatoru vienā no ziemeļu reģioniem.
Kaļužnijs norādīja, ka par lēmumu atstādināt viņu no vēstnieka pienākumu pildīšanas dzird pirmo reizi. Viņš pieļāva, ka šādu informāciju nopublicējis kāds tā dēvētais kompromatu izdevums.

Kaļužnijs ar humoru piebilda: “Neceriet, netiksiet no manis vaļā.”

Krievijas vēstniecības preses sekretārs Sergejs Toropovs sacīja, ka katru muļķību viņš komentēt nevar. Pēc viņa teiktā, vēstniecības darbā nekas nav mainījies, bet Kaļužnijs pašlaik ir atvaļinājumā.

Krievijas Ārlietu ministrija informāciju par iespējamo Kaļužnija atsaukšanu pagaidām komentēt atsakās.

Aģentūra “Independent Media Service” (IMS), atsaucoties uz avotiem Krievijas amatpersonu vidū, rakstīja, ka tuvāko divu nedēļu laikā Kaļužnijs tiks atsaukts no Latvijas un iecelts par gubernatoru kādā ar naftu bagātā ziemeļu reģionā.

IMS apgalvo, ka šāda lēmuma pieņemšanu virzīja Krievijas politiķi, kas neatbalsta Maskavas ieturēto jauno kursu attiecību uzlabošanai ar Baltijas valstīm, balstoties uz abpusēju ekonomisko attīstību.

Kaļužnijs bija Krievijas enerģētikas ministrs Sergeja Stepašina valdībā. 1998.-2004.gadā viņš strādāja Krievijas Ārlietu ministrijā, bet 2004.gadā viņš tika nozīmēts par Krievijas vēstnieku Rīgā ar pilnvarām veikt pragmatisku dialogu attiecību uzlabošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!