Premjers Aigars Kalvītis cer, ka Maskavas un visas Krievzemes Patriarha Aleksija II vizīte Latvijā savā ziņā ir vērtējama kā signāls, ka Krievija varētu būt gatava konstruktīvam dialogam ar Latviju, informēja valdības Komunikāciju departamentā.
Maskavas un visas Krievzemes Patriarhs Aleksijs II, kurš ieradies Latvijā vizītē, pirmdien pasniedza Kalvītim Krievu Pareizticīgās baznīcas svētā Maskavas kņaza Daņiila otrās pakāpes ordeni par ieguldījumu sabiedrības garīgi tikumiskajā atdzimšanā un palīdzības sniegšanu Latvijas Pareizticīgajai baznīcai.

Patriarha Aleksija II un Kalvīša tikšanas laikā pirmdien tika pārrunāti reliģisko konfesiju jautājumi Latvijā, reliģijas un baznīcas nozīme sabiedrībā, iedzīvotāju attieksme pret galvenajām reliģijām, kurā nozīmīga loma ir arī Pareizticīgajai baznīcai

Patriarhs Aleksijs II pateicās par Latvijas valdības konstruktīvo sadarbību ar Pareizticīgo baznīcu Latvijā.

Kalvītis un Patriarhs Aleksijs II apsprieda arī Latvijas un Krievijas attiecības. Ministru prezidents uzsvēra Latvijas gatavību veidot pragmatisku dialogu ar Krieviju. Valdības vadītājs izteica cerību, ka Krievzemes Patriarha vizīte Latvijā savā ziņā ir vērtējama kā signāls, ka Krievija varētu būt gatava šādam dialogam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!