Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) pagaidām atturas pausts savu vērtējumu par to, kurš varētu ieņemt vakanto ekonomikas ministra amatu, norādot, ka atbalstīs tikai "visprofesionālāko ministru".
Kalvītis pēc valdību veidojošo partiju koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka tad, kad tiks izvirzīti kandidāti, viņš paudīšot savu vērtējumu.

"Es izvēlēšos visprofesionālāko ministru," sacīja Kalvītis.

Apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) koalīcijas padomes sēdē premjeru informēja, ka vakantajam amatam virzīs Rīgas domnieku Eināru Cilinski, tomēr Kalvītis pagaidām nevēlējās komentēt Cilinska kandidatūru.

Savukārt TB/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle žurnālistiem norādīja, ka profesionālāku kandidātu par Cilinsku būtu grūti atrast, jo viņam ir ne tikai liela pieredze likumdošanā, bet arī ar darbu Vides ministrijā ir pierādījis, ka ir spējīgs un zinošs jautājumos par ekonomiku un Eiropas Savienības jautājumiem.

Saskaņā ar koalīcijas līgumu, ja atbrīvojas kāda ministra amats, tad arī pārējām koalīcijas partijām ir tiesības virzīt savu kandidātu. Līdz šim pārējās koalīcijas partijas nav pieteikušas savas pretenzijas ekonomikas ministra amatam, savukārt Kalvītis atturējās komentēt vai ministra amatam ir jāpaliek TB/LNNK pārziņā.

Kā ziņots, TB/LNNK valde pirmdien vienbalsīgi ekonomikas ministra amatam izvirzījusi 44 gadus veco Eināru Cilinski. Valdes lēmums vēl būs jāapstiprina partijas domei, kuras sēde paredzēta šo piektdien, 21.septembrī, Jelgavā.

Jau ziņots, ka ģimenes apstākļu dēļ līdzšinējais ekonomikas ministrs Jurijs Strods (TB/LNNK) pirmdien iesniedza atlūgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!