Valdībai ir jāsakārto likumdošana jautājumā par pēdējā laikā plaši aprunātajām ārstu "pateicībām", trešdien telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja ministru prezidents Aigars Kalvītis.
Premjers uzskata, ka svarīgi tā dēvētās "pateicības" pareizi definēt. Ja ārsts pieprasa no sava pacienta papildus samaksu par darbu, tad tie uzskatāmi par papildus ienākumiem, kuri jāapliek ar nodokļiem, uzskata valdības vadītājs. "Gadījumā, ja pateikties ārstam vēlas pats pacients, tad par saņemto dāvanu nodokļi nav jāmaksā," trešdien sprieda Kalvītis. Viņš pārliecināts, ka nevar aizliegt pacientiem pateikties saviem ārstējošajiem ārstiem.

Pēdējā laika aktīvo ārstu "pateicību" apspriešanu Kalvītis raksturoja kā politisko spēli. Kalvītis atzina, ka arī iepriekš problēma ar tā dēvētajām ārstu "pateicībām" pastāvējusi.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka plašu rezonansi sabiedrībā izraisīja jaunievēlētā Valsts prezidenta Valda Zatlera atzīšanās pirms ievēlēšanas amatā, ka viņš no pacientiem ir saņēmis "atlīdzības", taču nekad tās neesot prasījis.

VID aicināja visus Latvijas mediķus, tostarp Zatleru, iesniegt ienākumu deklarācijas, kurās norādīt saņemtās pateicības. VID pēc tam aprēķināšot, cik daudz ārstiem jāsamaksā nodokļos un soda naudās valstij. Savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs uzsver, ka ārsti vispār nedrīkst pieņemt nekādas "pateicības".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!