Premjers Aigars Kalvītis uzsver, ka Latvijā nav ASV Centrālās Izmeklēšanas pārvaldes (CIP) slepenu ieslodzījumu vietu, informēja premjera preses sekretārs Arno Pjatkins.
“Visas oficiālās ieslodzījuma vietas ir zināmas, ar to sarakstu var iepazīties Tieslietu ministrijā,” portālam “Delfi” sacīja Pjatkins.

Trešdien laikraksts “Washington Post” paziņoja, ka CIP nopratina un tur ieslodzījumā par saistību ar “Al-Qaeda” aizdomās turētos cilvēkus slepenās ieslodzījuma vietās Austrumeiropā. Tie ir daļa no slepenās cietumu sistēmas, kas tika izveidota pēc 2001.gada 11.septembra uzbrukumiem.

Šādu cietumu esamību savā teritorijā noliedza arī Polija. Padomju laika nocietinātās teritorijas ir daļa no tīkla, kurā ietilpst ieslodzījuma vietas astoņās valstīs, tajā skaitā Taizemē un Afganistānā, vēsta laikraksts, atsaucoties uz vairāku ASV un citu valstu amatpersonām, kas ir informētas par šo pasākumu, rakstīja “Washington Post”.

Laikrakstā teikts, ka ieslodzījuma vietu esamība un atrašanās vieta ir zināma tikai dažām amatpersonām ASV, un, visbiežāk, arī tās valsts vadītājam un augsta ranga izlūkošanas dienestu pārstāvjiem, kur atrodas ieslodzījuma vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!