Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) neesot dzirdējis runas par iespējamo atsevišķu ministru maiņu.
Atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai ir iespējama atsevišķu valdības ministru maiņa, premjers sacīja: "Neko tādu es neesmu dzirdējis."

Saeimas kuluāros apspriež iespējamību, ka šovasar pēc referenduma par Drošības iestāžu likuma grozījumiem varētu notikt izglītības un zinātnes ministres Baibas Rivžas (ZZS) nomaiņa.

Rivžu, iespējams, uzskata par vienu no vājākajām ministrēm, kas nav spējusi atrisināt pedagogu algu jautājumu, un tas var izraisīt viņas nomaiņu.

Par iespējamo ministres maiņu Saeimas kuluāros runā sen, un tā varētu notikt, kad Ministru kabinets apspriedīs nākamā gada valsts budžetu.

Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis iepriekš sacīja, ka tuvākajā laikā nekāda ministru maiņa nav paredzēta. Tomēr viņš nenoliedza, ka arī ir dzirdējis par kāda ministra iespējamo nomaiņu.

Kāds Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāts iepriekš norādīja, ka Rivža ir akadēmiķe un viņai trūkst pieredzes saimniecisku un finansiālu jautājumu risināšanā.

ZZS iekšienē vēl šogad diskutēja par citas savas pārstāves - labklājības ministres Dagnijas Staķes - atsaukšanu no amata. Šā gada janvārī pēc ugunsnelaimes ''Reģu'' pansionātā toreiz vēl brīvībā esošais ZZS ietilpstošās "Latvijai un Ventspilij" vadītājs Aivars Lembergs visstingrāk prasījis Staķes atkāpšanos, taču ar partijas biedru vairākuma atbalstu viņai izdevies saglabāt amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!