Augstā inflācija tikai apliecina, ka valdībai konsekventi jāturpina uzsāktā pretinflācijas politika, uzsver Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP).
Premjers sola, ka dzelžaini tiks turpināta pretinflācijas plāna ieviešana. Tāpat valdība jau strādā pie tēriņu samazināšanas programmas, kas šo gadu ļaus beigt ar bezdeficīta budžetu.

Ministru prezidents arī uzsver, ka inflācijas mazināšanai valdība ir apņēmības pilna izmantot visus tos instrumentus, kas ir tās rīcībā, informēja Kalvīša padomnieks Arno Pjatkins.

Patlaban ir jāņem vērā, ka inflācijas samazināšanas plāns ir ieviests salīdzinoši nesen, tāpēc rezultāti varētu būt jūtami tikai pēc zināma laika. Vienlaikus jau tagad esot redzams, ka, piemēram, nekustamo īpašumu tirgus sektorā plāns ir sācis strādāt.

Šā gada jūnijā, salīdzinot ar pagājušā gada jūniju, patēriņa cenas pieaugušas par 8,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Preču cenas augušas par 7,5%, bet pakalpojumu cenas - par 12,4%.

Līdz ar to jūnijā inflācijas temps atkal ir pieaudzis, salīdzinot ar maiju, kad gada inflācija bija 8,2% un tika piedzīvots neliels cenu pieauguma tempa kritums. Gada inflācija aprīlī bija 8,9%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!