“Latvijas valsts meži” kampaņas “Nemēslo mežā!” ietvaros mēneša laikā saņemti vairāk kā 50 ziņojumus no iedzīvotājiem par piecūkotām vietām mežos, visbiežāk iedzīvotāji sūdzējušies par pierīgas mežiem, informēja kampaņas rīkotāji.
Aktīvākie zvanītāji uz operatīvo telefonu 800CUKA jeb 8002852 bijuši rīdzinieki, kas sūdzējušies par sadzīves un būvgružu atkritumu kaudzēm pierīgas mežos.

Augustā “Latvijas valsts meži” kampaņas “Nemēslo mežā!” ietvaros iedzīvotāji aicināti līdz 20.septembrim ziņot par nelegālām atkritumu izgāztuvēm valsts mežā.

Līdz septembrim ir saņemti vairāk kā 60 iedzīvotāju zvani un vēstules ar norādēm, kur mežos ir atrodami atkritumi. Cūkmena balvai šobrīd ir iesūtītas ap 60 cūcīgu vietu fotogrāfijas. Augustā cilvēki ar operatīvā telefona palīdzību visvairāk ir vēstījuši par nelegālām atkritumu izgāztuvēm pierīgas mežos - Garkalnē, Carnikavā, Ropažos, Olainē, Babītē, Salaspilī, Jaunjelgavā un Tumšupē. Daudz netīrību atklāts arī vairākos dārziņu kooperatīvos Rīgas rajonā. Tostarp, zvanījuši un rakstījuši arī iedzīvotāji no dažādiem Latvijas rajoniem – Tukuma, Bauskas, Jelgavas, Krāslavas, Gulbenes un Preiļiem. Daudzi ziņotāji norādījuši uz to, ka atkritumu kaudzes radušās, “pateicoties” vietējiem iedzīvotājiem.

Apkopojot iesūtītās ziņas, tika konstatēts, ka viena daļa no uzrādītajām vietām atrodas pašvaldības, nevis “Latvijas valsts mežu” apsaimniekojamā teritorijā, tāpēc informācija par šīm nelegālajām izgāztuvēm tiks nodota attiecīgajām pašvaldībām. Savukārt, cūcīgākās vietas valsts mežos sakops “L&T Hoetika” ātrās reaģēšanas vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!