Foto: DELFI
Tagadējais Kandavas novada domes priekšsēdētājs Rolands Bārenis šogad vairs nekandidēs vēlēšanās, bet viņa biedri no centriskās partijas "Latvijas zemnieku savienība" (LZS) savā sarakstā kā pirmo piedāvā agrāko vadītāju - Alfredu Ķieģeli.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) dati, Bārenis, kurš pašvaldības vadītāja amatā esot nomainījis partijas no "Pilsoniskās savienības" (PS) uz LZS, šogad vēlēšanās nekandidē, bet LZS sarakstā ar pirmo numuru ir agrākais Kandavas mērs Ķieģelis, kuru Bārenis nomainīja pēc 2009.gada vēlēšanām.

Bārenis apstiprināja, ka nolēmis nekandidēt vēlēšanās un to darījis veselības stāvokļa dēļ. Mērs norādīja uz veselības problēmām, atturoties to komentēt, jo nevēloties tās publiskot.

Savulaik tieši Bāreņa ievēlēšanas dēļ savu deputāta mandātu nolika Ķieģelis, kurš šim sasaukumam sākotnēji arī bija ievēlēts domē.

Kā ziņots, 2009.gada 1.jūlijā pirmās domes ārkārtas sēdes noslēgumā iepriekšējais domes priekšsēdētājs Ķieģelis paziņoja par mandāta nolikšanu - pēc tam, kad par domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Rolands Bārenis (tolaik PS).

Domes priekšsēdētāja amatam iepriekš tika izvirzītas divas kandidatūras - līdzšinējais domes priekšsēdētājs Alfreds Ķieģelis (LZS) un Rolands Bārenis (PS). Bārenis kļuvis par Kandavas novada vadītāju ar desmit deputātu balsīm, kamēr Ķieģelim bija tikai piecas balsis.

Pēc mandāta nolikšanas tā paša gada 6.jūlija domes sēdē deputāti vienbalsīgi apstiprināja Ķieģeļa partijas biedru Ivaru Bambi par domes deputātu.

Savukārt Bārenis vēlāk mainīja savu partijas piederību - viņš izstājās no PS, kas tagad ietilpst "Vienotībā'', un iestājās LZS, kļūstot par Ķieģeļa partijas biedru.

Šā gada vēlēšanās uz Kandavas novada domi pavisam kandidēs 72 kandidāti četros sarakstos.

LZS sarakstā pirmais ir Ķieģelis, bet "Vienotības" sarakstā ir Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja un SIA "AAS "Piejūra"" sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Priede, kas ir arī "Vienotības" Kandavas novada nodaļas vadītāja.

Tāpat Kandavā kandidēs Reformu partija, kuras pirmais numurs ir tagadējais Kandavas novada domes deputāts un Kandavas Ģimeņu biedrības valdes priekšsēdētājs Dainis Rozenfelds.

Kandavā ir arī partijas "Reģionu alianse" saraksts, kura līdere ir Kandavas novada domes priekšsēdētāja vietniece un Kandavas novada kooperatīvās krājaizdevu sabiedrības valdes priekšsēdētāja Leonārija Gudakovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!