Žurnāla "Kapital Latgalii" vadība otrdienas spridzināšanu redakcijā saista ar politiskiem motīviem. To trešdien žurnālistiem paziņoja izdevuma redaktore Tatjana Margeviča.
Viņa pauda, ka pilsētā ir vairākas politiķu grupas, kas pulcē ap sevi "cilvēkus, kuri ir gatavi akli sekot jebkuram politiskam vadonim". Kad žurnāls uz to norādot, tam vēlas "aizbāzt muti".

Margeviča minēja, ka tādas grupas vai to līderi ir: nacionālboļševiki, pilsētā pazīstams sabiedrisks un politisks darbinieks Valentīns Andrejevs, partijas "Latgales Gaisma" līderis Rihards Eigims un Saeimas deputāts Miroslavs Mitrofanovs.

Redaktore arī pastāstīja, ka vēl pirms partijas "Latgales Gaisma" dibināšanas, kad žurnāls publicēja materiālu par firmas "Stalkers" arestēto produkciju ķīmiskās šķiedras rūpnīcas noliktavā, uz redakciju zvanījis Eigims un sacījis, ka šādas ziņas publicēt nedrīkstot un ka žurnālam par to būs jāatbild.

Žurnāla izdevējsabiedrības "Marks Media" direktors Artjoms Gubermans žurnālistiem sacīja, ka nesaista sprādzienu ar ekonomiskiem motīviem, jo firmu dibinājušas trīs fiziskas pesonas - divas no tām Gubermans un Margeviča -, kam nav lielu naudas līdzekļu un nav ko savā starpā dalīt.

Gubermans arī pastāstīja, ka žurnāla pēdējā numurā publicēts arī materiāls par baznīcu, tajā skaitā pareizticīgo baznīcas, nekontrolējamajiem ienākumiem, kas var būt līdzeklis netīrās naudas atmazgāšanā.

"Iespējams, kādam nav paticis tieši šis raksts," pieļāva Gubermans.

Sprādzienā pilnīgi sabojātas redakcijas mēbeles un tehnika aptuveni 5000 latu vērtībā, zaudēta arī žurnāla datu bāze. Izdevumi telpu remontam vēl nav aprēķināti.

Trešdien žurnāla vadībai zvanījuši vairāki uzņēmēji un pauduši gatavību ar saviem līdzekļiem palīdzēt žurnālam atkal nostāties uz kājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!