Kāpšanas sienas izveide ūdenstornī Ogrē izmaksās 589 000 eiro, liecina informācija Ogres novada pašvaldības mājaslapā.

Ministru kabineta 1.jūnijā apstiprinātais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) rīkojums "Par atbalstītajiem augstas gatavības pašvaldību investīciju projektiem valsts budžeta finansējuma piešķiršanai, kas saistīti ar Covid-19 krīzes pārvarēšanu un ekonomikas atlabšanu" paredz finansējuma piešķiršanu kāpšanas sienas izveidei ūdenstornī Ogrē.

Pie ūdenstorņa paredzēta klinšu kāpšanas siena sportistiem, kalnu tūristiem, alpīnistiem, savukārt pie palīgēkas - kāpšanas siena bērniem un jauniešiem ar vieglāku grūtību pakāpi.

Zem sienām būšot gumijas amortizējošais segums un amortizējošo matraču segums, zem bērnu kāpšanas sienas - amortizējošo matraču segums. Torņa apkārtne tiks labiekārtota, izveidojot autostāvvietu, piebraucamo ceļu, inventāra nomas punktu tipveida konteinerā, apgaismojumu, vides objektu, dekoratīvos stādījumus, urnas, solus, velostatīvus, skatu platformus, bioloģisko tualeti, kā arī žogu.

Projekta kopējās izmaksas ir 589 000 eiro, no kurām pašvaldības līdzfinansējums ir 15% no projekta izmaksu summas jeb 88 350 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!