Premjera amatam nominētais Ivars Godmanis (LPP/LC) ir izdarījis visu, lai nākamajā valdībā nebūtu partijas "Jaunais laiks" (JL), šādu viedokli pauda partijas valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš.
Viņaprāt, uz šādu soli Godmani mudinājušas pārējās partijas, kuras arī turpmāk "grib strādāt pa vecam".

"Mūsu vienīgā prasība bija, lai beidzot sāktos sarunas visu piecu partiju starpā un lai mēs varētu vienoties par darāmajiem darbiem un saprastu, kādi ir katras partijas viedokļi," sacīja Kariņš un uzsvēra, ka nesaredz, kā Godmaņa valdība var kalpot visas sabiedrības interesēm.

Kā ziņots, Godmanis, visticamāk, ceturtdien, 20.decembrī, virzīs apstiprināšanai Saeimā četru partiju - Tautas partijas (TP), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un LPP/LC veidotu valdību. Jau trešdienas vakarā četras partijas pabeigs darbu pie valdības deklarācijas un frakciju sadarbības līguma, informēja Godmaņa preses sekretārs Edgars Vaikulis.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Godmanis piedāvās Saeimai balsot par četru partiju veidotu valdību, kurā trīs ministrijas - Ekonomikas, Izglītības un zinātnes un Veselības ministriju - vadīs līdz šim valdībā nestrādājuši cilvēki. Līdzšinējie ministri tiks nomainīti arī Finanšu, Aizsardzības, Tieslietu, Iekšlietu ministrijās.

Pēc neoficiālas informācijas, Saeimas ārkārtas sēdi valdības apstiprināšanai plānots sasaukt ceturtdien plkst.12.

Četrām minētajām partijām ir vairākums Saeimā - 55 balsis.

TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis žurnālistiem sacīja, ka TP atbalsta valdības apstiprināšanu jau rīt. "Lai piedod "Jaunais laiks", taču viņu attieksme liecina, ka viņi nevēlas strādāt valdībā," teica Kučinskis.

Arī ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis norādīja, ka gadījumā, ja Godmanis ceturtdien rosinās valdības apstiprināšanu, ZZS frakcijas deputāti to atbalstīs.

Kā ziņots, Kariņš trešdien žurnālistiem teica, ka gadījumā, ja ceturtdien būs balsojums Saeimā, JL frakcijas deputāti balsos pret. JL aicina Valsts prezidentu Valdi Zatleru premjera amatam nominēt bezpartijisku kandidātu, par kuru spētu vienoties visas piecas Saeimā pārstāvētās labējās partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!