Pagājušajā nedēļā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), karstā laika dēļ veicot pārbaudes pārtikas tirdzniecības vietās, 98 no tām konstatēja pārkāpumus, informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītājas vietniece Anna Joffe.
Viņa norādīja, ka visvairāk - 29 pārkāpumi - konstatēti Rīgā un 27 Daugavpilī. Liepājas rajonā konstatētas neatbilstības 11 pārtikas tirdzniecības vietās, Ventspils un Krāslavas rajonos katrā septiņās tirdzniecības vietās, Rīgas rajonā - piecās, Bet Ludzas rajonā - četrās tirdzniecības vietās.

Higiēnas prasības neievērotas svaigas un atvēsinātas gaļas, kā arī gaļas izstrādājumu, gaļas produktu un rūpnieciski ražoto piena produktu uzglabāšanā un realizācijā, uzsvēra Joffe.

Savukārt samazinājušies pārkāpumi nepasterizēta piena un tā produktu, kā arī konditorijas izstrādājumu tirdzniecībā. Vairāk nekā 12 Latvijas rajonos pagājušās nedēļas laikā pārkāpumi netika konstatēti vispār.

Joffe pauda, ka konstatēti 165 gadījumi, kad tirgotāji neievēroja noteiktos temperatūras režīmus. Minētā pārkāpuma dēļ PVD pārtikas inspektori 72 gadījumos ir apturējuši tirdzniecību ar produkciju, kuras kopējais apjoms veido 1362 kilogramus.

Realizācija pārsvarā tika apturēta svaigai gaļai un gaļas izstrādājumiem, gaļas produktiem, kā arī gataviem ēdieniem, norādīja Joffe. Par konstatētajiem pārkāpumiem PVD piemērojusi 69 administratīvos sodus, iekasējusi soda naudu 2041 lata apjomā, kā arī sastādījis septiņus brīdinājuma protokolus. Pastiprināta kontrole tika veikta ātri bojājušos pārtikas produktu uzglabāšanas un realizācijas vietās - tirgos un atklāta tipa sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!