Valsts darba inspekcija (VDI) pirmdien saņēmusi atrakciju parka Stacijas laukumā rīkotāju apliecinājumu, ka karuseļos uzlaboti drošības apstākļi, uz kuriem inspekcija norādīja pagājušajā nedēļā.
Tuvākajā laikā VDI veikšot atkārtotu pārbaudi un, ja atklāsies kādi drošības noteikumu pārkāpumi, atrakciju parka rīkotājiem var piemērot naudas sodu, sacīja VDI inspektors Kārlis Klušs.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā inspekcija konstatēja, ka drošības apstākļi laukumā nav pienācīgi nodrošināti un uzdeva veikt vairākus pasākumus lielākas drošības nodrošināšanai izklaides vietā.

Atrakcijas norobežojošo lentu vietā bija jāierīko pārvietojami žogi, gājēju plūsmas vietā jāapsedz elektrības kabeļi, atsevišķi karuseļi jāaprīko ar žogiem, lai apmeklētāji nevarētu tiem brīvi piekļūt.

VDI arī norādīja uz nepieciešamību pastiprināt personāla uzraudzību. Karuseļu apkalpotājiem būtu ne tikai jāpārbauda ieejas biļetes, bet arī jāseko kārtībai.

Firmas "Atpūtai un izklaidei" atrakciju parks Stacijas laukumā sāka darboties 4.martā un iedzīvotājus priecēs līdz 9.aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!